Tickets
Shop
Kort door de bocht 09 sep 2023

Sijmen Egberts moet trainingskamp afbreken; IKO komt met podcastserie

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Timsimaging

Talent Sijmen Egberts weg uit trainingskamp om gezondheidsproblemen
Sijmen Egberts heeft het trainingskamp in Cecina vroegtijdig moeten verlaten. De 20-jarige schaatser van het Development Team van Team Jumbo-Visma kreeg afgelopen week te maken met hoge bloedsuikers en is voor een nadere analyse enkele dagen in het ziekenhuis van Pisa gebleven. Inmiddels is hij op weg naar huis en gaat het naar omstandigheden goed met hem, zo meldt de ploeg op zijn eigen website.

Egberts, afkomstig uit Langeraar, stapte dit voorjaar over van TalentNED naar de opleidingsploeg van de geel-zwarte brigade. Niet lang nadat hij afgelopen zondag met Jumbo in het Italiaanse Cecina arriveerde, kreeg hij al klachten die passen bij diabetes. Na enkele dagen in het ziekenhuis te zijn onderzocht en behandeld, hoorde hij vrijdag dat hij weer naar huis mocht.

IKO neemt fans mee achter schermen
Team IKO en het online-radiokanaal ALLsportsradio komen met een twaalfdelige podcastserie waarmee ze, naar eigen zeggen, 'een uniek kijkje achter de schermen biedt bij de schaatsers van Team IKO, zoals Barts Swings en Joy Beune'. Vanaf december wordt wekelijks een nieuwe luister-aflevering gepresenteerd op alle populaire podcastplatforms.

De thema's die worden behandeld hebben alle betrekking op het doel van de schaatsploeg die onder leiding staat van de broers Martin en Erwin ten Hove: succesvol zijn op de grote toernooien. In de podcasts gaan de makers in op kwesties als hoe ziet het dieet van Joy Beune eruit? Welke trainingsdata wordt er geanalyseerd en hoe leidt dat tot betere prestaties? Hoe bereidt Bart Swings zich voor op een WK mass start?

Binnenkort weten we ook alles over het dieet van Joy Beune... | Foto : Soenar Chamid

Shorttrackster Anna Seidel neemt sabbatical
Ze leefde jarenlang voor haar sport, maar Anna Seidel trekt nu aan de noodrem. De Duitse shorttrackster heeft aangekondigd een sabbatical te nemen. “Ruim een decennium heb ik op het hoogste niveau geleefd voor mijn sport, maar een tijd geleden besefte ik dat ik het punt van fysieke en mentale uitputting bereikt heb. Ik heb besloten een stap terug te doen, in ieder geval het komende seizoen. Ik heb tijd nodig om weer motivatie te vinden, dat hield me de afgelopen jaren op de been.”

Seidel pakte tijdens de meest recente editie van het EK Shorttrack brons. Op de 1500 meter eindigde ze achter Suzanne Schulting en Hanne De Smet. Op diezelfde afstand haalde ze tijdens de World Cup in Dresden zilver. Seidel was de enige Duitse schaatsster die zich op de 111-meterbaan met de wereldtop kon meten.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan