Tickets
Shop
Langebaan 29 okt 2023

Reggeborgh en Albert Heijn-Zaanlander winnen Daikin NK Ploegenachtervolging

De vrouwen van Albert Heijn-Zaanlander hebben hun favorietenstatus op de eerste editie van het Daikin NK Ploegenachtervolging waargemaakt. Bij de mannen kwam Team Reggeborgh als beste uit de bus, al was het verschil daar veel kleiner.

Foto : Neeke Smit

Het trio Elisa Dul, Irene Schouten en Marijke Groenewoud kenden een bijzonder succesvol weekend in Heerenveen dat afgetopt werd de team pursuit. Met 2.57,57 maakten zijn de verwachtingen waar en staken ze met kop en schouders boven de rest uit.  

Team FrySK eindigde nipt op de tweede plek. Paulien Verhaar, Aveline Hijlkema en Kim Talsma reden 3.02,55, nipt sneller dan de vrouwen van BDM-BTZ (Gioya Lancee, Elsemieke van Maaren en Esther Kiel). Het verschil was op de meet slechts een tiende van een seconde.

Bij de mannen was de wedstrijd minder eenzijdig. Crispijn Ariëns, Bart en Evert Hoolwerf streden in de laatste rit tegen de mannen van Albert Heijn-Zaanlander met Sjoerd den Hertog, Tjerk de Boer en Gert Wierda. De mannen van de groen-zwarte formatie maakten het verschil al vroeg in de race met twee scherpe tussentijden.  

Hoewel het trio van Albert Heijn-Zaanlander bleef volgen, liep het verschil in het tweede deel van de race niet terug. SKITS/Port of Amsterdam met Bart Vreugdenhil, Roel Boek en Simon de Smit moest genoegen nemen met de derde plek.  

Bekijk hier de uitslagen van het Daikin NK Ploegenachtervolging. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan