Tickets
Shop
Shorttrack 06 nov 2023

Suzanne Schulting loopt snijwond aan rug op tijdens training

Drievoudig olympisch kampioene shorttrack Suzanne Schulting is maandagmiddag geblesseerd geraakt tijdens de training van de nationale selectie (NTS). Na een val op het ijs was er contact met de schaats van Xandra Velzeboer, die haar niet meer kon ontwijken. Ze liep ze een snijwond op aan haar rug die in het ziekenhuis werd gehecht. Na die behandeling kon Schulting weer naar huis.

Foto : Soenar Chamid

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat er bij het ongeluk geen spieren zijn geraakt. Maandagavond plaatste ze een bericht op haar Instagram-account waarin ze kort vertelde wat haar was overkomen. 'Een snijwond van +- 15 CM is gehecht & gelukkig zijn er geen spieren geraakt! Onwijs geschrokken, maar naar omstandigheden ben ik oké!', luidde de tekst.
Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB: “Iedereen is natuurlijk in eerste instantie erg geschrokken, vooral Suzanne en Xandra. Maar Suzanne is in goede handen en we hopen haar weer snel op het ijs te zien.”

De grote ster van de spektakelsport die de voorbije jaren letterlijk alle grote prijzen won, besloot eerder dit jaar voor een aangepaste voorbereiding op het nieuwe seizoen te kiezen na zeven tropenjaren. Het belangrijkste aspect daarbij was een geleidelijke opbouw met voldoende rust zodat ze fysiek en mentaal in balans zou blijven. Bij de teampresentatie van de nationale ploeg liet ze doorschemeren dat er deze winter slechts een sportief doel op haar agenda staat: het WK in Rotterdam (half maart 2024). Als tussen-meetmoment zou ze eventueel willeen meedoen aan het EK in Gdansk, dat half januari plaatsheeft.

“Iedereen die mij kent weet dat dit heel moeilijk voor me is”, zei de 26-jarige Friezin in september.  “De afgelopen zeven jaar ben ik bijna dagelijks tot het uiterste gegaan. Dat heeft me heel veel moois gebracht, maar het heeft ook heel veel van me gevergd. Het is nu echt tijd om de batterij helemaal op te laden voordat ik weer volle bak aan de slag ga zoals ik gewend was.”

Eerder dit seizoen, tijdens een fotoshoot in Thialf, geflankeerd door Sjinkie Knegt (l) en Melle van 't Wout.

Schulting won sinds haar eerste olympische titel in 2018 bijna alles wat te winnen viel, zowel individueel als met de relayteams. Op haar erelijst prijken niet alleen zes olympische medailles, waarvan drie gouden, maar ook tien wereld- en zeventien Europese titels. Van de laatste WK in Seoul, in maart van dit jaar, keerde ze terug met drie gouden plakken en een zilveren medaille.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan