Tickets
Shop
Inlineskaten 05 mei 2023

Regen teistert Europa Cup, Narain vijfde

Voordat de strijd op wieltjes van start kon gaan, was er in Heerde de strijd der elementen. De Europa Cup zou al in de middag beginnen, maar door hoosbuien werd het programma verplaatst naar de avond. Lataesha Narain en Glenn Nijenhuis hadden de beste Nederlandse sprintbenen en eindigden op de vijfde plaats. Angel Daleman was de beste in de categorie Youth.

Foto : Glenn Wassenbergh

Toen de regenwolken plaatsgemaakt hadden voor de zon, mochten de sprinters eindelijk los. Bij de vrouwen finishte Lataesha Narain op een keurige vijfde plaats. “Het kon beter, want ik kwam de eerste bocht niet lekker door. Ik was te laat op de baan om nog in te kunnen rijden, maar dat was mijn eigen schuld”, verklaart Narain deels haar mindere gevoel.

De 19-jarige rijdster was niet uit haar concentratie gebracht door de weersomstandigheden. “Ik ben eraan gewend, het regent vaak genoeg en dan wordt de sprint als eerste uitgesteld. We zijn terug naar het hotel gegaan, dat is beter dan de hele middag bij de baan wachten.”

Vorig jaar reed Narain nog in het juniorencircuit en werd ze derde op het EK en vierde op het WK. Dit seizoen mag ze zichzelf bewijzen tussen de beste senioren. “Het is even wennen. Heel anders dan vorig seizoen in Groß Gerau, toen ik won. Dit keer was het hopen dat ik de volgende ronde haalde. Maar het is altijd mooi om naar de senioren te kijken, omdat het zo hard gaat. En het motiveert me”, vertelt de inlineskatester, die dit seizoen niet alleen bij de gebroeders Schipper rijdt, maar ook bij Arena Geisingen, de ploeg van Livio Wenger.

Dalia Soberanis uit Guatamala was de rapste vrouw op vrijdagavond, in een tijd van 19,264, bijna één seconde sneller dan Narain (20,131). Bij de mannen schreef de Duiter Ron Pucklitzsch de 200 meter op zijn naam (17,859). De beste Nederlander was terug te vinden op de vijfde plek: Glenn Nijenhuis (18,154). In de categorie Youth Ladies was er oranjesucces, Angel Daleman pakte de overwinning (20,274).

Door de regenval zijn er geen finales puntenkoers gereden, die staan zaterdagochtend op het programma. Daarna volgen de 500 meter en de afvalkoers. Meer informatie, uitslagen en livestream zijn hier te vinden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan