Tickets
Shop
Go Skate 26 mei 2023

Drie leuke en veilige skateroutes in Gelderland!

Het skateseizoen is in volle gang en net als vorig seizoen lichten we ook deze zomer nieuwe skateroutes aan je uit. Twee weken geleden las je over drie routes in Drenthe. Vandaag kijken we naar drie leuke en veilige routes in de provincie Gelderland.

Route 1: Meteren Geldermalsen Buren (Meteren)
De eerste route van vandaag vind je in Geldermalsen. Deze route is 16 kilometer lang, beoordeeld met vier sterren en toegevoegd door skater Ilsa. Je kunt de route beginnen bij de voetbalvelden van Meteren. Hier kun je ook parkeren op de parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats ga je links de Achtersteweg op, die overgaat in de Wouwertweg en de Bredestraat.

Skeeler de Bredestraat af en voor het spoor ga je naar rechts de Laageinde op. Skeeler door tot je over het spoor bent en ga direct naar rechts de Parallelweg op. Via deze weg en het fietspad naast de Randweg skeeler je richting Buren. Over de Kornedijk rijd je terug richting Buurmalsen en ondertussen kijk je nog mooi uit over de Korne. Via Geldermalsen skeeler je weer richting het einde van de route.

Route 2: Almen-Warnsveld-Lochem (Almen)
Deze 25,2 kilometer lange route begint aan de Kapelweg in Almen. Met vijf sterren een uitstekende route! Je skeelert richting Almen en na de brug, over het Twentekanaal, sla je rechtsaf de Almenseweg op. Hier kun je genieten van een bosrijke omgeving. Aan het einde van de weg gaat de route naar links. Nog wat tijd over? Ga dan heel even naar rechts om bij de sluizen van Eefde te kijken.

Vervolg je de route? Skeeler dan door tot het einde van de weg en sla linksaf het fietspad op langs de Rijksstraatweg. Hier skeeler je helemaal door tot aan de golfbaan. Hier ga je linksaf de Boekhorstlaan op en zo skeeler je richting de beek de Berkel en vervolgens het laatste stuk langs het Twentekanaal over een geasfalteerd fietspad.

Route 3: Fanatiek rondje (Barneveld)
We hebben nog een route voor je. Deze vind je in Barneveld en is 7,5 kilometer lang. Een heerlijke route voor beginners. Deze route is toegevoegd door skater Iris. De route is twee keer uitgevoerd en gemiddeld duurt de route 35 minuten om af te leggen. Ongeveer 95% van de route bestaat uit asfalt. De rest is klinkers. Je kunt de route het beste beginnen bij de parkeerplaats aan de Industrieweg in Barneveld. Hier is ook station Barneveld Noord.

Vanaf hier skeeler je via de Stationsweg richting de Wencopperweg en kun je de route oppakken. De Wencopperweg skeeler je helemaal af en ondertussen kun je uitkijken over de weilanden. Via de Wesselseweg kun je over de Hanzeweg terug naar het station.

Hoe kan ik de routes vinden?
Je kunt alle routes in de GoSkate app bekijken nadat je de skatefunctie hebt opgestart. Klik wanneer je dit hebt gedaan op het kaart-icoon, links van de startknop, om de routes te bekijken. Je kunt ook filteren in de routes door rechts bovenin het scherm op het filter icoontje te klikken. Kies ‘Toon alleen gecertificeerde routes’ om alle routes uit dit artikel eenvoudig te vinden. Of bekijk onderstaande video, waarin we het je uitleggen.

Je kunt de app gratis downloaden in de App Store en Play Store. Meer informatie over GoSkate vind je op go-skate.nl.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan