Tickets
Shop
Kort door de bocht 23 jan 2023

Toertocht Weissensee geschrapt, De Boo niet naar WK Junioren

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Glenn Wassenbergh

Toertocht Alternatieve Elfstedentocht dinsdag geschrapt
Na twee coronajaren zou op dinsdag 24 januari eindelijk weer de Alternatieve Elfstedentocht gereden worden door de toerrijders. De vele fanatiekelingen die zich hadden verheugd op 200 kilometer afzien op de Oostenrijkse Weissensee, zullen dinsdagochtend hun ijzers in de tassen moeten laten zitten. Omdat er een dikke pak sneeuw op het ijs ligt, kan er niet geschaatst worden.

De komende 24 uur is er nog lichte sneeuwval voorspeld, daarna wordt het kouder en kan de sneeuw van het ijs gehaald worden. Mits de reisplannen dat toelaten, mogen de enthousiastelingen van dinsdag op vrijdag hun tocht schaatsen, want dan staat de tweede Alternatieve Elfstedentocht gepland.

De eerste Grand Prix voor de wedstrijdrijders staat donderdag op het programma, de Aart Koopmans Memorial, en lijkt niet in gevaar te komen. Afgelopen zondag liet het marathonpeloton al weten uit te kijken naar de Weissensee. 

Zieke Jenning de Boo moet zich afmelden voor WK Junioren
Het WK Shorttrack voor junioren (27-29 januari) zal het zonder zijn titelverdediger op de 500 meter moeten stellen. Jenning de Boo moet zich wegens ziekte terugtrekken. Het multitalent kan zich nu voorbereiden op de langebaan voor de laatste World Cup Junioren (3-4 februari) en vervolgens het Werldkampioenschap Junioren (10-12 februari). In het Duitse Dresden zal Stan Rijksen komend weekend zijn plaats innemen op de shorttrackbaan.  

De gehele selectie:
Vrouwen: Angel Daleman, Zoë Deltrap, Diede van Oorschot, Lotte Donderwinkel
Mannen: Bas van der Valk, Ted Dalrymple, Stan Rijksen, Niels Bergsma

Ziekte maakt titelprolongatie voor Jenning de Boo onmogelijk. | Foto : Arnoud Kos

Europa Cup wederom in Heerde
Skeelerclub Oost Veluwe organiseert ook dit jaar de Holland Cup in Heerde en zal van 5 tot en met 7 mei vierhonderd inlineskaters willen verwelkomen in het Gelderse dorp. Het toernooi is onderdeel van de European Inline Cup. Wegens het wegvallen van enkele grote sponsoren was het lange tijd onzeker of de wedstrijden doorgang konden vinden. Op dezelfde baan zullen half juni de Nederlandse Kampioenschappen gereden worden. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan