Tickets
Shop
Kort door de bocht 30 jan 2023

Shorttrackploeg zonder eremetaal huiswaarts

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Hanneke Mennens

Shorttrackploeg zonder eremetaal huiswaarts
Op het WK Shorttrack voor junioren is het Nederlandse team er niet in geslaagd op het podium te eindigen. Angel Daleman, Zoë Deltrap, Lotte Donderwinkel en Diede van Oorschot leken zondag de meeste kans te maken op een medaille, maar werden vierde in de relayfinale. Op de 1000 meter slaagden Bas van der Valk, Ted Dalrymple en Stan Rijksen er niet in om de kwartfinales door te komen. Zoë Deltrap en Lotte Donderwinkel haalden de halve eindstrijd wel, maar werden daar verwezen naar de B-finales. Waar Nederland vorig jaar succesvol was met vijf medailles, valt de oogst deze editie tegen, mede door ziekte van de wereldkampioen 500 meter van vorig jaar, Jenning de Boo. 

Veel schaatsspektakel
Met het European Youth Festival, het EK Kunstrijden, het Open Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen en het WK Junioren Shorttrack hebben we een paar grote toernooien achter de rug. De schaatsfans kunnen nog niet achterover leunen, want woensdag staat de Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk op het programma. Shorttrack TeamNL heeft na het EK twee weekenden geen races gehad en zullen komend weekend in Dresden goede klasseringen op de World Cup (3-5 februari) willen behalen, zodat ze met vertrouwen naar de laatste wereldbeker in Dordrecht en het WK kunnen toewerken.

Voor de langebaanschaatsers staat misschien wel het belangrijkste toernooi op de kalender: het Daikin NK Afstanden (3-5 februari). In een bijna uitverkocht Thialf zijn tickets voor het wereldkampioenschap te verdienen. De junioren hebben hun generale repetitie voor het WK in Inzell, op dezelfde locatie schaatsen ze de laatste World Cup (3-4 februari).

Aangeboden: Hardrijder met lange adem voor natuurijs
'Geboren aanvaller met enorme werklust, nooit te beroerd om in teamverband te opereren en groot liefhebber van de veldslagen op natuurijs’. Ben jij benieuwd wie bij deze omschrijving hoort en waarom hij of zij aangeboden wordt? Lees dan het artikel


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan