Tickets
Shop
Schaatsers op social 13 feb 2023

Schaatsers op social: olympische herinneringen en met gevaar voor eigen leven

De schaatsers en inlineskaters houden ons via de socials op de hoogte van hun avonturen. Wat hebben ze de afgelopen week beleefd? Schaatsen.nl blikt in 'schaatsers op social' terug op wat er zoal gedeeld is. Volg jij ons al op Instagram via @schaatsen.nl?

Foto : Soenar Chamid

Het Sportboulevard in Dordrecht was afgelopen weekend de shorttrackhoofdstad van ons land. De wereldtop verzamelde zich om de prijzen binnen te slepen tijdens de World Cup Finale. Xandra Velzeboer liet het publiek uit z'n dak gaan.

Suzanne Schulting was ontevreden met haar optredens en leek zelfs 'sorry' te zeggen tegen het publiek. Toch ontving zij de belangrijkste prijs van de World Cup: de Crystal Globe, omdat zij de beste resultaten neerzette afgelopen winter. 

Naast de zege van Velzeboer was er ook een gouden medaille voor de mixed relay. Jens van 't Wout finishte, zónder bril, als eerste.

Tijdens het wedstrijdweekend werden enkele oud-shorttrackers bedankt voor hun bijdragen aan de sport. Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf, Jasper Brunsmann en Georgie Dalrymple werden uitgezwaaid. 

Achter de organisatie zit een heel team aan vrijwilligers, onder wie de blokkenleggers. Met gevaar voor eigen leven staan zij op het ijs, als een paar shorttrackers op de bocht af komen... Gelukkig waren de stewards alert. 

In Polen gaf Bart Swings zichzelf een gouden medaille cadeau op zijn verjaardag. 

Onder andere Hein Otterspeer zorgde bij de World Cup voor Nederlands succes.

Ook de Canadezen vrouwen vielen in de prijzen, al hield Isabelle Weidemann de beker buiten het bereik van haar teamgenoten. 

Februari is voor veel schaatsers een bijzondere maand, waarin teruggeblikt wordt op de Olympische Spelen. Herinner jij deze momenten nog? 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan