Tickets
Shop
Nieuws 09 feb 2023

Melle van 't Wout mist World Cup Finale door ribblessure

Een onschuldig lijkende valpartij tijdens de World Cup in Dresden blijkt voor shorttracker Melle van 't Wout ernstigere gevolgen te hebben dan gedacht. De bijna 23-jarige rijder van de nationale trainingsselectie heeft een gekneusde rib en een blessure aan een rugspier opgelopen die hem nopen af te zeggen voor de finale van de wereldbeker in Dordrecht.

Foto : Shapevisions - KNSB

Dat is een lelijke tegenvaller voor de oudste van de twee shorttrackende broers uit Sint Johannesga. Van 't Wout, die komend weekend wordt vervangen door Teun Boer, begon dit seizoen met een achterstand op de rest van de nationale ploeg, omdat hij nog altijd herstellend was van een zware rugblessure die hem nagenoeg een jaar parten speelde. In de aanloop naar de eerste selectiewedstrijden voor de World Cups in Noord-Amerika trok hij zijn eigen (trainings)plan dat erop was gericht om rond de jaarwisseling, met het NK in Leeuwarden, weer aansluiting te hebben gevonden bij de nationale top.

Geen World Cup Finale, maar hopelijk nog wel in beeld voor de grote apotheose van het seizoen: het WK in Korea. | Foto : Shapevisions - KNSB

Door een positieve coronatest van...Teun Boer werd Melle van 't Wout echter al ingevlogen voor de World Cup in Salt Lake City (november 2022). Op de twee 500 meters die hij reed, overleefde hij de voorronden. Zijn uiteindelijke klasseringen waren een tiende en twaalfde plaats.

In Gdansk keerde hij begin januari '23 terug op het internationaal toneel voor het Europees kampioenschap. De sprinter kwam op de 500 meter tot een achtste stek; op de 1000 meter vloog hij er in de kwartfinale uit door een penalty, maar de mannen teamrelay werd een succesvolle onderneming. In het gezelschap van zijn broer Jens, Itzhak de Laat en Friso Emons behaalde Melle de Europese titel.  Op grond van zijn resultaten in Polen belandde hij opnieuw in de rijdersgroep voor de wereldbeker in het Oost-Duitse Dresden. Bij een val in de B-finale van de relay voor de mannen raakte hij gekwetst, toen nog niet wetend dat de crash vergaande gevolgen zou hebben.

Eerder deze week trainend met Sjinkie Knegt (r). | Foto : Shapevisions - KNSB

Hoewel Van 't Wout na terugkeer in  eerste instantie gewoon meedeed aan de trainingen, bleef hij last houden van zijn ribben. Toen de klachten verergerden, werd besloten dat het beter was niet te starten in Dordrecht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan