Tickets
Shop
Kort door de bocht 21 nov 2022

Danilova en Tsiba zesde in Japan, skeeleren op de ijsbaan

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : ISU

Michel Tsiba en Daria Danilova sluiten GP-debuut af als zesde
Het Nederlandse kunstrijdpaar Daria Danilova en Michel Tsiba is tijdens de NHK Trophy in Japan als zesde en laatste geëindigd. "Als we de korte kür reden zoals we konden, zonder twee grote fouten, zouden we een kans hebben gehad om bij de beste drie van het veld te zitten en konden we bij de vrije kür in de laatste groep starten."  Ook in de vrije kür lieten Danilova en Tsiba enkele steken vallen, waardoor ze op beide onderdelen van de Grand Prix zesde werden. 

"Zonder grootse doelen gingen we deze wedstrijd in, maar we hoopten toch om mee te kunnen strijden om brons. Als we gedaan hadden wat we konden, was die derde plek mogelijk geweest. Het was een goede ervaring, komende week willen we bij de GP in Finland beter voor de dag komen." De reis naar Espoo is vertraagd door een staking van Finnair, dinsdag hopen ze alsnog te vertrekken. Naast Tsiba/Danilova zullen ook Nika Osipova en Dmitry Epstein hun opwachting maken. Meer info over de Grand Prix van Espoo is hier te vinden. 

Skeeleren op ijsbaan Triavium
In Nijmegen is het mogelijk om in Triavium te skeeleren. Vanwege een kapotte ijsinstallatie kan er niet geschaatst worden op de 333meter-baan, alleen de ijshockeybaan is momenteel geopend voor de schaatsliefhebbers. Triavium speelt hierop in door op de betonvloer de sportieveling de mogelijkheid te bieden om te skeeleren. Komende zaterdag 26 november staat de volgende betontraining op het programma. De verwachting is dat eind december weer ijs ligt op de ringbaan. 

De toekomst van Triavium is nog onzeker. De plaatselijke oppositiepartijen VVD, CDA en Gewoon Nijmegen willen de ijsbaan slopen en een nieuwe bouwen op een andere locatie, gecombineerd met een zwembad. Zo ontstaat er ruimte voor woningbouw, kan de ijsbaan milieuvriendelijker gemaakt worden en zouden er (inter-)nationale wedstrijden gereden kunnen worden, aldus de Gelderlander. Omdat de baan nu een lengte heeft van 333 meter in plaats van 400 meter, kunnen er geen grote wedstrijden georganiseerd worden. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan