Tickets
Shop
Kort door de bocht 12 mei 2022

ISU en House of Sports verlengen samenwerking, Gysel neemt afstand van shorttrack

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : International Skating Union (ISU)

ISU en House of Sports verlengen samenwerking met vier jaar
De samenwerking tussen de International Skating Union (ISU) en sportmarketingbedrijf House of Sports is met vier jaar verlengd. Ook de komende jaren is House of Sports de wereldwijde marketing & sales partner van de ISU in het internationale langebaanschaatsen. De nieuwe overeenkomst loopt tot en met het seizoen 2025/2026. Op de website van de ISU staat een uitgebreide toelichting over de verlenging van de samenwerking.

Pieter Gysel neemt na hersenvliesontsteking afstand van shorttrack
De Belg Pieter Gysel is niet langer beschikbaar als assistent-coach bij de Nederlandse shorttrackselectie. De 41-jarige Gysel herstelt van een hersenvliesontsteking en heeft besloten de komende maanden afstand te nemen van de sport. "In die tijd zal duidelijk worden of ik nog in de topsport actief zal blijven", aldus Gysel. Door het wegvallen van Gysel is het nog onzeker of Hanne en Stijn Desmet hun training met de Nederlandse selectie kunnen voortzetten. Sinds vier jaar trainden broer en zus Desmet met de Nederlanders. Hanne veroverde op de afgelopen Winterspelen in Peking olympisch brons op de 1000 meter.

Ireen Wüst zondag te gast in College Tour
Ireen Wüst is is zondag te gast in het nieuwe seizoen van College Tour. Onder leiding van presentator Twan Huys zullen studenten de meervoudig olympisch kampioene aan een vragenvuur onderwerpen. De uitzending is zondag te zien op NPO 2 en begint om 20.20 uur. 

Foto : SCS/Soenar Chamid

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan