Tickets
Shop
GoSkate 25 mei 2022

Fit worden met skeeleren!

Skeeleren is steeds populairder geworden en als de zon erdoor komt dan stappen we massaal op de skates. Mensen zijn begonnen met skeeleren of hebben dit weer opgepakt, maar wist je dat je heel fit kunt worden met skeeleren?

Iedereen weet dat je meer calorieēn moet verbranden dan je binnenkrijgt als je wilt afvallen. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld gezonder te gaan eten en voldoende te bewegen. Maar wat moet je doen als je niet perse wilt afvallen, maar wel een betere conditie en balans wilt opbouwen? Ga dan skeeleren om fitter te worden!

Tijdens het skeeleren heb je niet altijd het idee dat je veel en intensief aan het sporten bent, maar met skeeleren train je onder andere je billen, bovenbenen en buik- en rugspieren. Doordat je je buik- en rugspieren traint, zal je balans ook beter worden. Deze spieren zorgen namelijk onder andere voor je balans. Daarnaast zal ook je uithoudingsvermogen verbeteren. Belangrijk is om de balans tussen rust en skeeleren te vinden. Ga regelmatig skeeleren en vind het trainingsschema dat past bij jouw lichaam.

Gezonde voeding is cruciaal
Ben je een fanatieke skeeleraar en wil je jouw sportprestaties verbeteren? Dan is goede voeding cruciaal. Bijvoorbeeld om je reserves aan te vullen, om meer energie te krijgen tijdens je training of sneller te herstellen na je training. Je lichaam moet nu eenmaal herstellen als je getraind hebt.

Bepaalde voedingsstoffen zijn hiervoor belangrijk. Zo kunnen bepaalde ingrediënten ervoor zorgen dat je minder spierpijn hebt na een training en andere ingrediënten zorgen er juist voor dat je jouw spiermassa vergroot. Meer hierover lees je bijvoorbeeld in dit artikel dat eerder verscheen op Schaatsen.nl.

Houd je vorderingen bij
Wil je niet alleen lekker gaan skeeleren, maar ook bijhouden hoeveel je nu skeelert? Dan kun je gebruik maken van verschillende apps. Zo kun je gebruik maken van GoSkate om bij te houden hoeveel kilometer je aflegt, hoelang je hierover doet, en je ziet eenvoudig je gemiddelde snelheid en tijd per kilometer. Daarnaast wordt je in de app uitgedaagd om mee te doen met verschillende challenges waardoor je meer kilometers aflegt of vaker gaat skeeleren. Erg handig en motiverend!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan