Tickets
Shop
Nieuws 21 jan 2022

Krol, De Jong en Huizinga twee jaar langer bij Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma heeft drie schaatsers langer aan zich gebonden. Thomas Krol, Antoinette de Jong en Chris Huizinga blijven ook de komende twee jaar in het geel-zwarte tenue van de ploeg rondschaatsen. Eerder verlengde Kars Jansman al zijn contract tot en met 2024.

Foto : Soenar Chamid

"Ik ben superblij dat ik nog twee jaar deel mag uitmaken van dit dreamteam", vertelt Krol. "Jac is de reden geweest dat ik naar de top van de wereld ben gegroeid. Ik zie deze ploeg daarom als de enige juiste plek om me de komende jaren verder te ontwikkelen."

Krol maakt al vier seizoenen deel uit van Team Jumbo-Visma. "We hebben op dit moment de snelste sprintploeg ter wereld. Er is geen enkel team dat ons niveau kan evenaren", zegt de tweevoudig wereldkampioen op de 1500 meter. "We halen het beste in elkaar naar boven en hebben daarnaast ontzettend veel lol met elkaar. Ik hoop dat dit team bij elkaar blijft."

De Jong zit op haar plek
De Jong, die bezig is aan haar vierde seizoen bij Team Jumbo-Visma, is verguld dat ze haar toekomst kan voortzetten bij de ploeg waar ze 'heel graag' deel van wil blijven uitmaken. "Ik ben hier erg blij mee. Het geeft altijd een fijn gevoel als een team zoveel vertrouwen in je uitspreekt", aldus de regerend wereldkampioene op de 3000 meter. "Ik heb het heel erg naar m'n zin en weet dat het schema van Jac supergoed bij me past. Ik zie geen reden om hier weg te gaan."

Foto : Soenar ChamidHoewel De Jong nog nooit zo lang bij een ploeg heeft gezeten, is ze van mening dat ze nog lang niet is uitgeleerd onder de vleugels van Orie. "Jac is de eerste trainer die ziet hoe ik me ontwikkel, hij weet als geen ander hoe hij mij op de juiste momenten op mijn best laat zijn", looft de Rottumse haar coach. "Hij wil voor iedereen het beste en steekt heel veel tijd in de individuele schema's. Bij hem weet je gewoon dat je tijdens de belangrijke wedstrijden goed bent."

Hoe succesvol De Jong tegenwoordig ook is; de tweevoudig Europees kampioene allround gaat ervan uit dat haar carrière pas net is begonnen. "Ik zou heel graag een keer wereldkampioen allround willen worden", klinkt het ambitieus. "Verder wil ik elk jaar met de besten meedoen tijdens de EK's en WK's en laten zien dat ik op de juiste momenten over goede vorm beschik. Als ik me op alle vlakken weet te verbeteren, hoop ik ooit eens een poging te doen voor een wereldrecord."

Ook Huizinga verlengt
Naast de twee bovengenoemde wereldtoppers heeft ook Chris Huizinga getekend voor een langer verblijf bij Jumbo-Visma. "Ik ben heel blij met het vertrouwen dat ik van de ploeg heb gekregen", reageert Huizinga verheugd op zijn contractverlenging. "Ik zit inmiddels vijf jaar bij het team en ben hier voor mijn gevoel nog steeds niet uitgeleerd. De klik met Jac en de rest van de begeleiding is goed en we hebben een sterke groep met veel kwaliteit. Dat is gewoon top."

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan