Tickets
Shop
Nieuws 06 jan 2022

Buitenlandse shorttrackteams zeggen af voor Invitation Cup II

Het deelnemersveld voor de International Invitation Cup II telt helaas nauwelijks buitenlandse shorttrackers. Vanwege de recente ontwikkelingen rondom de coronapandemie zien de teams van Hongarije, Frankrijk en Rusland alsnog af van deelname aan de wedstrijd die voor 15 en 16 januari op het programma staat.

Foto : Dennis Krujiswijk

In de Elfstedenhal te Leeuwarden staan dat weekeinde grotendeels dezelfde deelnemers aan de start als afgelopen weekeinde bij de Daikin NK Shorttrack: rijders van de nationale selectie van bondscoach Jeroen Otter en de KNSB Talent Teams. Ook Vladislav Bykanov uit Israël en de Belgen Stijn en Hanne De Smet zijn van de partij. Er staat nog wel iets op het spel: zowel in de mannenploeg voor de Winterspelen als bij de vrouwen is er nog een plaats vrij voor een vijfde rijd(st)er.

Ondanks de afzeggingen vanuit het buitenland zet de KNSB de organisatie door. “Onze rijders hebben nog een wedstrijdprikkel nodig op weg naar de Spelen in Beijing”, meldt technisch directeur Remy de Wit. "Wie er in aanmerking komt voor de vijfde plek de Spelen, hangt af van een aantal factoren", vertelde bondscoach Jeroen Otter na de NK, die allroundtitels opleverde voor de nog niet geselecteerde Dylan Hoogerwerf en Selma Poutsma die al wel zeker is van de olympische reis. "Wie heeft de vorm? Op welke onderdelen hebben we nu het meest iemand nodig? Dat soort vragen blijven we onszelf de komende dagen stellen. En dan zal er ongetwijfeld op 17 januari bekend zijn wie het zijn geworden." 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan