Tickets
Shop
Kort door de bocht 26 feb 2022

Russen niet naar WK's, Semerikov in actie op natuurijs

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : ISU

Russen niet naar WK's
De Russische schaatsbond zal geen teams afvaardigen naar de WK Allround & Sprint in Hamar en naar het WK shorttrack voor junioren in Polen. Beide toernooien vinden volgende week plaats. De oorlog in Oekraïne zorgt ervoor dat de Russische atleten niet naar deze toernooien af kunnen reizen. Artem Arefiev, Viktor Mushtako (foto), Ruslan Murashov, Angelina Golikova, Daria Kachanova en Olga Fatkulina waren de aangewezen sprinters voor het WK in Hamar. Sergey Trofimov, Daniil Aldoshkin, Yegor Yunin, Evgenia Lalenkova en Elena Sokhryakova zouden het allroundtoernooi rijden. Ook de deelname aan de wereldbekerfinale in Heerenveen op 12 en 13 maart komt in gevaar. "Ik hoop dat er goed nieuws komt", vertelt Olga Fatkulina aan MatchTV. "Ik weet niet wat ik nu nog moet verwachten. Als er een kans is om te rijden tijdens de wereldbekerfinale zal ik gaan, anders is dit het einde van mijn seizoen."

Semerikov op natuurijs
Een Rus die wel nog voor het Nederlandse publiek te zien zal zijn is Danila Semerikov. De 27-jarige schaatser die een aantal jaren geleden nog op spectaculaire wijze het baanrecord op de 5000 meter in Thialf wist te verbreken is in Zweden voor de marathonwedstrijden op natuurijs. Bij de eerste Grand Prix op de baan rond de havenstad Luleå kon Semerikov geen potten breken. Hij moest al vroeg lossen uit het peloton en haalde uiteindelijk de streep niet. Na de eerste wedstrijd van vrijdag staan er nog vier koersen op het programma. Zondagochtend om 8.00 gaat de eerstvolgende wedstrijd van start: het Open Nederlands Kampioenschap. Deze wedstrijd is te volgen via de livestream op schaatsen.nl/live. 

A6.nl start herenploeg
Het gerucht zong al enige tijd rond, maar nu heeft ploegleider Henkjan Meijer het nieuws naar buiten gebracht: A6.nl is volgend jaar ook in het herenpeloton te zien. De afgelopen vier jaar was het autobedrijf uit Lemmer met rijders als Manon Kamminga, Imke Vormeer en Francesca Lollobrigida al succesvol bij de vrouwen. Voor volgend seizoen breiden Henkjan Meijer en Elfstedenwinnares Klasina Seinstra de sponsoring uit. Kamminga blijft bij de ploeg verbonden als coach en zal samen met Ricardo van der Horst de mannenploeg op zich nemen. Meijer en Seinstra zullen als ploegleider en coach het damesteam onder hun hoede nemen. De namen van de rijders voor komend jaar worden binnenkort bekendgemaakt. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan