Tickets
Shop
Nieuws 15 dec 2022

Virus dunt shorttrackploeg in Almaty uit

Jens van 't Wout en Teun Boer ontbreken komend weekend tijdens de vierde wereldbeker shorttrack in Almaty. Het duo is ziek en wordt niet vervangen. Voor Boer is het de tweede keer dat hij een World Cup mist: Salt Lake City ging aan zijn neus voorbij wegens een positieve coronatest.

Foto : Shapevisions - Dennis Kruijswijk

"Jens en Teun zijn al een aantal dagen ziek en hebben nog altijd verhoging. Daarom zijn ze afgemeld voor de wedstrijden. Hun plaatsen worden niet ingenomen door anderen, oftewel we laten niemand uit Nederland overkomen", meldt de teammanager van TeamNL, "De vier mannen die wel fit zijn, zullen dan ook de relay rijden." Dat betreft Sjinkie Knegt, Kay Huisman, Itzhak de Laat en Friso Emons. "Er zijn momenteel veel teams met zieke rijders. We doen ons best dat te voorkomen door mondmaskers te dragen en afstand te bewaren. Toch zijn er twee geveld."

Xandra Velzeboer is weer terug van weggeweest. De Culemborgse wereldkampioene op de 500 meter moest verstek laten gaan in de derde wereldbeker, vorig weekend, wegens ziekte. Suzanne Schulting kwam hoestend en proestend (en desondanks met een gouden en twee zilveren medailles) de competitie door. Zij is inmiddels helemaal opgeknapt en kan haar goldrush in Kazachstan deel 2 voortzetten.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan