Tickets
Shop
Nieuws 31 dec 2022

Schulting slaat Daikin NK Shorttrack weer over

Het Daikin NK Shorttrack moet het net als vorig jaar stellen zonder de grote blikvanger Suzanne Schulting. De drievoudig olympisch kampioene heeft zich afgemeld voor het tweedaagse toernooi in de Elfstedenhal in Leeuwarden omdat ze last heeft van een lichte liesblessure. Ook Yara van Kerkhof (niet hersteld van een virusinfectie) en Bram Steenaart (buikgriep) zijn niet van de partij.

Foto : Shapevisions - KNSB

Vrijdag deden Schulting en Van Kerkhof nog wel mee aan de zogenoemde time trials in Thialf, die onderdeel vormen van de EK-kwalificatie. Ze reed over twee ronden de tweede tijd achter Xandra Velzeboer. De langere afstanden sloeg het duo verder over. Voor de Europese titelstrijd in Gdansk heeft Schulting zich reeds geplaatst, dankzij haar World Cup-zeges op alle afstanden (500, 1000 en 1500 meter) onlangs in Kazachstan. Van Kerkhof kan normaal gesproken ook meedoen aan de 500 meter in Polen, omdat ze tijdens de vierde wereldbeker de beste was op de sprint.

Bram Steenaarts afwezigheid op het NK betekent dat hij niet meer in de race is voor een EK-plaats. Hij gaf eerder te kennen dat meedoen aan de Winter University Games in Lake Placid (12-22 januari 2023) een meer dan redelijk alternatief zou zijn, aangezien op dat evenement veel Zuid-Koreaanse toprijders actief zullen zijn.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan