Tickets
Shop
Nieuws 29 jun 2021

ISU maakt schema en verdeling Grand Prix wedstrijden bekend

De internationale schaatsunie ISU heeft het schema en de verdeling voor de Grand Prix wedstrijden in het kunstrijden bekendgemaakt.

Foto : International Skating Union

Het Grand Prix programma bestaat uit een reeks van zes wedstrijden, waarbij 's werelds beste kunstrijders in actie zullen komen.

Onder andere olympisch kampioen Yuzuru Hanyu uit Japan, wereldkampioenen Nathan Chen (Amerika), Anna Shcherbakova (Rusland) en Victoria Sinitsina/Nikita Katsalapov (Rusland) maken zich op om deel te nemen aan de reeks van Grand Prix wedstrijden in het seizoen 2021/22. 

Wedstrijden staan gepland in Las Vegas (22-24 oktober), Vancouver (29-31 oktober), Chongqing (5-7 november), Tokyo (12-14 november), Grenoble (19-21 november) en Sochi (26-28). De Grand Prix finale vindt van 9 tot 12 december plaats in het Japanse Osaka. 

De opzet van de internationale Grand Prix werd afgelopen seizoen aangepast vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus. Normaal gesproken kregen de kunstrijders twee wedstrijden toegewezen, maar de ISU besloot vorig jaar voor een regionale aanpak te gaan. De schaatsers starten op één toernooi in het land of de regio waar zij wonen of trainen. In totaal vonden er afgelopen seizoen vier Grand Prix wedstrijden plaats.

Voor dit jaar staat een vol seizoen gepland, waarbij de schaatsers twee evenementen krijgen toegewezen op basis van resultaten bij de wereldkampioenschappen van 2021.

Zo staat Chen bijvoorbeeld op de lijst voor Las Vegas en Vancouver en doet Hanyu mee in Osaka en Sochi. 

De ISU houdt de coronasituatie in de wereld nauwlettend in de gaten en bepaalt op basis daarvan of wedstrijden kunnen doorgaan. 

Meer informatie is hier te vinden. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan