Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 12 jul 2021

Hernia geconstateerd bij Herzog: 'Hoop het EK te halen'

Het is nog maar de vraag of Vanessa Herzog volgende week aan de start zal verschijnen van het EK Inlineskaten in Portugal. De 26-jarige Oostenrijkse heeft te maken met een hernia, zo bleek onlangs uit een MRI-scan die ze heeft laten maken.

Foto : Sander Chamid

Herzog kampt al enkele weken met pijn aan haar rug, die ontstaan is tijdens de Europa Cup in Wörgl. Hoewel ze nog niet in de 'schaatshouding' kan zitten, gaat ze er nog altijd vanuit dat ze het EK gaat halen. "Ik heb de hoop nog niet opgegeven", aldus Herzog, die de komende weken vooral veel pijnstillers zal nemen. Het EK Inlineskaten vindt vanaf 18 juli plaats in Canelas en moet het hoogtepunt worden van haar zomerseizoen.

Na het EK richt de voormalig wereldkampioene op de 500 meter zich meteen op de Olympische Spelen die over acht maanden in Peking worden gehouden. De Tiroolse schaatshoop, die in het voorjaar besloot het trainingspartnerschap met Nederland te beëindigen, hoopt in China haar eerste olympische medaille te bemachtigen. Bij de vorige Spelen eindigde ze als vierde (500 meter) en vijfde (1000 meter).


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan