Tickets
Shop
Nieuws 02 jan 2021

Schulting probleemloos door kwalificaties op NK Allround Shorttrack

Suzanne Schulting is met gemak door de kwalificaties gekomen op het NK Allround Shorttrack in Heerenveen. De titelverdedigster, die maandag nog op het WK Kwalificatietoernooi in actie kwam, reed enigszins behouden races. Voor Sven Roes, die zijn titel verdedigt bij de mannen, verliep de dag minder soepel. Door een valpartij wist hij zich niet te plaatsen voor de finale van de 1500 meter.

Foto : Sander Chamid

Op de eerste dag van het Nederlands allroundkampioenschap in Thialf stonden de kwartfinales op de 1000 en 500 meter op het programma en de halve finales op de 1500 meter. Schulting won moeiteloos haar rit op elke afstand, maar liet ditmaal geen verschroeiende versnellingen zien op de langere afstanden. "Dat komt morgen wel", aldus Schulting na afloop. 

Ook Rianne de Vries, Xandra Velzeboer, Georgie Dalrymple, Gioya Lancee, Selma Poutsma en Yara van Kerkhof hebben zich op alle afstanden geplaatst voor de volgende ronde. In de halve finales op de 1000 meter start ook Diede van Oorschot. Op de 500 meter maakt Michelle Velzeboer de startlijst compleet. 

Bij de mannen wisten Itzhak de Laat, Dylan Hoogerwerf, Daan Breeuwsma, Melle van 't Wout en Friso Emons zich op alle afstanden te kwalificeren. Sjinkie Knegt kreeg een penalty in de halve finales van de 1500 meter. Hij wilde binnendoor bij Koen Slootweg, maar beiden gingen vervolgens onderuit. Het leverde hen allebei een straf op. Titelverdediger Roes kwam in zijn race ten val op de 1500 meter en mist zodoende eveneens de finale op deze afstand. Jens van 't Wout werd op de 1000 meter bestraft. 

Foto : Sander Chamid

Eerder op de dag kon Knegt nog ternauwernood blijven staan in de kwartfinales op de 500 meter. In die rit ging Itzhak de Laat aan de leiding, maar in de laatste bocht zetten zowel Knegt als Dylan Hoogerwerf een actie op. Hoogerwerf wist als eerste de finish te passeren terwijl Knegt en De Laat vallend als tweede en derde over de streep kwamen. Die klasseringen waren genoeg voor de halve finales. Op de 1000 meter wist Knegt zich wel eenvoudig te plaatsen voor de halve finales. 

Roes kwam op de 500 meter ook vallend over de streep, maar met zijn nipte derde plek wist hij zich wel te plaatsen voor de halve finales. De dag begon al met een spannende finish op de 1000 meter waarbij Roes buiten de boot leek te vallen voor de volgende ronde. Op de finishfoto was echter te zien dat hij toch als tweede over de meet kwam voor Bram Steenaart (1.37,423 om 1.37,444). 

Klik hier voor de volledige uitslagen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan