Tickets
Shop
Nieuws 24 dec 2021

Sven Kramer treft Lex Dijkstra op vijf kilometer OKT

Sven Kramer zal na zijn vijf kilometer zondag tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi geduld moeten hebben om te weten of zijn tijd voldoende is voor een startbewijs in Beijing. Ook voor zijn provinciegenote Suzanne Schulting wordt het even wachten. Zij is door loting in de derde race op de 1000 meter voor de vrouwen ingedeeld.

Foto : Soenar Chamid

De 35-jarige Kramer heeft het vierde paar van de 5000 meter geloot, de laatste rit voor de dweilpauze. Zijn tegenstander is Lex Dijkstra die een persoonlijke toptijd op deze afstand heeft die ruim zestien seconden langzamer is dan Kramers beste score: 6.19,79 tegen 6.03,32. Alle grote concurrenten komen na de pauze in actie. De favorieten Patrick Roest en Jorrit Bergsma zitten in laatste twee races: Roest treft in paar zeven Marwin Talsma, terwijl Bergsma het tegen Beau Snellink opneemt in de achtste rit.

Op 1000 meter voor de vrouwen is Suzanne Schulting hetzelfde lot beschoren als Kramer. De olympisch kampioene shorttrack van Pyeongchang (ook 1000 meter) moet al in de derde rit aantreden en heeft Isabelle van Elst als tegenstandster. Jutta Leerdam (slotrit tegen Marrit Fledderus), Ireen Wüst (negende paar, tegen Antoinette de Jong) en Femke Kok in race nummer acht tegen Lotte van Beek, rijden in de laatste drie paren.

De loting voor de 1000 meter vrouwen staat hier
De loting voor de 5000 meter mannen staat hier


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan