Tickets
Shop
Nieuws 29 dec 2021

De laatste kans van Otterspeer is een rit tegen ploeggenoot Nuis

Is woensdag de spannendste dag van het Olympisch Kwalificatietoernooi? Met de 1000 meter voor mannen en de 1500 meter voor vrouwen belooft het in ieder geval een spectaculaire strijd te worden om de olympische startbewijzen. Een aantal schaatsers heeft nog maar een kans om de Spelen te halen. Onder hen ook Hein Otterspeer. Hij treedt in de achtste rit als eerste van de grote favorieten aan.

Foto : Soenar Chamid

De tegenstander van de boomlange sprinter, die op de 500 meter jammerlijk ten val kwam, is zijn ploeggenoot Kjeld Nuis. De twee dertigers van Team Reggeborgh moeten daarna afwachten wat hun tijd waard is. Thomas Krol en Merijn Scheperkamp komen direct nadien in actie, waarna Kai Verbij en Serge Yoro in de laatste rit hun aanval wagen op de snelste tijd. 

De druk zal er bij de sprinters vol op staan. De 1000 meter heeft een gunstige plek in de selectievolgorde. De internationale prestaties van het huidige en afgelopen seizoen op deze afstand zijn van dusdanig hoog niveau dat de eerste drie schaatsers vrijwel zeker zijn van hun reis naar Beijing. Nuis en Krol hebben nog geen plek in de selectievolgorde bemachtigd en zullen de 1500 meter van donderdag nog op het programma met een geruster hart aanvangen als ze woensdag al hun plek hebben veroverd. 

Voorafgaand aan het verwachte slagveld op de 1000 meter bij de mannen, is het eerst de beurt aan de vrouwen op de 1500 meter. Veel van de favorieten hebben hun plekje al veiliggesteld: Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Irene Schouten hebben al een podiumplaats op een andere afstand op zak. Toch is er nog genoeg om naar uit te kijken. Met Jutta Leerdam, Jorien ter Mors en Melissa Wijfje staan nog genoeg uitdagers aan de start. 

In de zevende rit is het als eerste aan oud Nederlands kampioen Wijfje om te tonen wat ze in huis heeft. Ze rijdt tegen Lotte van Beek, die alles op deze afstand heeft gezet. Wüst en Schouten zullen vervolgens duelleren om de nieuwe toptijd. Na de rit tussen Ter Mors en Marijke Groenewoud sluiten Leerdam en De Jong de eerste afstand van de dag af. 

Bekijk hier de volledige startlijsten. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan