Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 09 apr 2021

Noren hebben ploeg voor olympisch seizoen rond

Met vijf nieuwkomers en een totaal van zeventien schaatsers vangt de Noorse nationale ploeg het nieuwe seizoen aan. Jong talent krijgt een kans in de ploeg van Bjarne Rykkje en Jeremy Wotherspoon, maar ook keren enkele gevestigde namen terug die in de voorbije jaren ervoor kozen om op lokaal niveau te trainen.

Foto : Sander Chamid

"We krijgen een heel jong team in dit belangrijke seizoen", zegt sportief directeur Lasse Sætre. "We hebben een gemiddelde leeftijd van 23 jaar, maar ook een goede mix van routine. De Olympische Spelen zijn natuurlijk het hoogtepunt van het seizoen, maar we kijken ook enorm uit naar zowel de World Cup in Stavanger in november als niet in de laatste plaats het WK Allround & Sprint in Hamar in maart", zegt Sætre.

De vijf vrouwen die komend seizoen in de kleuren van de nationale selectie trainen zijn Julie Nistad Samsonsen, Sofie Karoline Haugen, Martine Ripsrud, Marit Fjellanger Bøhm en de wereldkampioene op de 1500 meter Ragne Wiklund. Haugen en Ripsrud keren na hun ervaringen op lokaal niveau weer terug bij de nationale ploeg, de 32-jarige Bøhm verdiende haar plek na haar sterke optreden in de achtervolgingsploeg afgelopen seizoen.

Bij de heren verlaat Sindre Henriksen de nationale selectie. De 29-jarige allrounder heeft het aanbod van de Noorse bond afgeslagen en traint komend seizoen op eigen initiatief bij Fana IL uit Bergen. Henriksen maakte in 2018 nog onderdeel uit van de achtervolgingsploeg die goud won op de Olympische Spelen. De jonge sprinter Pål Myhren Kristensen en het 19-jarig talent Kasper Tveter komen bij de selectie. De overige schaatsers zijn: Peder Kongshaug, Hallgeir Engebråten, Allan Dahl Johansson, Magnus Bakken Haugli, Bjørn Magnussen, Odin By Farstad, Kristian Ulekleiv, Henrik Fagerli Rukke, Sverre Lunde Pedersen en Håvard Lorentzen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan