Tickets
Shop
Nieuws 23 sep 2021

Club van de Week: STV Lekstreek

Op zaterdag 25 september staat alweer het derde NK Clubs op het programma en de veertien geselecteerde clubs treffen inmiddels de laatste voorbereidingen. In aanloop naar deze wedstrijd laten we de clubs aan het woord, met deze week: STV Lekstreek.

Foto : Soenar Chamid

Naam vereniging: STV Lekstreek
Opgericht in: 1965
Bekendste (oud-)schaatsers: Hein Vergeer, Leo Visser, Jan Kooiman, Patrick Roest, Hein Otterspeer, Erik Jan Kooiman, Joost van Dobbenburgh.
Uitslagen op NK Clubs: 1e (2018) en 4e (2019)

Wat willen jullie als club uitdragen?
"STV Lekstreek is een hele hechte vereniging waar plezier voorop staat. Vanuit alle dorpen van de Krimpenerwaard komen leden van jong tot oud samen om te trainen en plezier te hebben in het sporten. Veel leden zien de vereniging als een grote familie, iedereen kent elkaar en clubliefde staat hoog in het vaandel."

Wat voor activiteiten organiseren jullie jaarlijks?
"Elk jaar worden er natuurlijk diverse trainingskampen georganiseerd met als hoogtepunt voor vele Lekstrekers de trip naar Inzell in oktober! Vanaf 1977 gaat er jaarlijks een bus vol Lekstreek-jeugd naar Inzell om daar een week lang te trainen en wedstrijden te rijden. Niet alleen de bus met jeugd is die week in Inzell te vinden maar vele tientallen families en vriendengroepen van jong tot oud reizen die week naar Zuid-Duitsland om daar met z’n allen te sporten, genieten en lol te maken. Daarnaast hebben we een actieve activiteitencommissie die de leden een aantal keer per jaar vermaakt met bijvoorbeeld een pubquiz, lezingen en andere sportieve activiteiten."

Wat voor activiteiten doen jullie in de zomer?
 "In de zomer zien de Lekstrekers elkaar natuurlijk veel tijdens de fiets-, skeeler- of droogtrainingen maar natuurlijk ook tijdens een andere zomeractiviteit. Ook valt 5 keer per jaar het clubblad de 'Hoger Op' op de mat waarin de laatste nieuwtjes, verhalen en roddels uit de vereniging vallen te lezen en houden we iedereen op de hoogte met nieuwtjes of interviews via onze social mediakanalen. Maar ook buiten de club om weten Lekstrekers elkaar wel te vinden. Zo ging er twee jaar geleden nog een groep van zo’n veertig leden richting de Ardennen om daar te mountainbiken. Ook toppers zoals Patrick Roest, Hein Otterspeer, Joost van Dobbenburgh en Erik Jan Kooiman zijn er dan bij om met hun vrienden van de club op pad te gaan."

Wat is het doel op het NK Clubs?
"Na de winst van de eerste editie is de cup met de grote oren overal mee naartoe gegaan: in oktober naar Inzell, in februari naar de WK Afstanden in Inzell en bij heel veel andere activiteiten. We zijn er daarom ook weer op gebrand om een gooi te doen naar de titel."

Hoe gaan jullie dat bereiken?
"We hebben dit jaar wederom een sterke line-up op papier staan om te strijden voor de cup."

Hoe hebben jullie je, ondanks de coronaperikelen, voorbereid op dit toernooi?
"Ook dit jaar hebben we weer een sterke selectie voor het NK Clubs, maar bovenal hebben we er weer enorm veel zin in. Iedereen staat te popelen om een wedstrijd te rijden. In de voorbereiding is iedereen de hele zomer alweer hard aan het trainen. De eerste trainingskampen zijn ook alweer geweest en in aanloop naar het NK Clubs zijn we met een groep in Heerenveen gaan trainen!"

Wat betekent deelname aan het NK voor jullie als club?
"Toen wij drie jaar geleden voor het eerst van het NK Clubs hoorden, waren we meteen enthousiast. Hoe gaaf is het om met je club om een titel te kunnen strijden? Ook clubliefde is een belangrijk iets bij STV Lekstreek en dat merk je op alle vlakken. Van jong tot oud en van snel tot wat minder snel. Iedereen voelt zich onderdeel van de club en is daar trots op. Bij het NK Clubs komt dat allemaal tot zijn recht en kunnen we dat clubgevoel ook echt uitstralen. Het is überhaupt al gaaf om hieraan mee te mogen doen en samen met andere verenigingen die net zo gemotiveerd zijn te strijden om de titel."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan