Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 13 nov 2020

Beloning voor winnaars Daikin NK Allround & Sprint

Bij het Daikin NK Allround en het Daikin NK Sprint wordt er niet alleen gestreden om de nationale titels, maar ook om een startbewijs voor het EK Allround & Sprint. De vier schaatsers die zich in Thialf tot Nederlands kampioen kronen, verdienen rechtstreeks een ticket voor het EK, dat van 16 tot en met 17 januari in Heerenveen plaatsvindt.

Foto : Sander Chamid

Het Daikin NK Allround en het Daikin NK Sprint werden door het wegvallen van de eerste reeks World Cup-wedstrijden naar voren gehaald en staan nu respectievelijk van 21 t/m 22 november en van 28 t/m 29 november op de kalender. Door de verplaatsing van deze kampioenschappen besloot de selectiecommissie langebaan van de KNSB om de NK's te gebruiken als eerste selectiemoment voor het ISU EK Allround & Sprint.

"We vinden dat de Nederlands kampioen op het EK hoort te staan", legt Freek van der Wart, disciplinemanager langebaan van de KNSB, uit. "En daarom willen we een beloning uitdelen voor degene die het vierkamp het meest constant rijdt." Hoe de overige schaatsers zich kunnen kwalificeren voor het EK zal later bekend worden gemaakt. Het WK Kwalificatiemoment, dat van 26 tot en met 28 december in Heerenveen plaatsvindt, zal hier een belangrijke rol in spelen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan