Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 31 mei 2020

Bouw van olympisch trainingscentrum in Beijing voltooid

De bouw van het trainingscentrum voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing is deze week voltooid. Het centrum wordt de enige trainingsbasis in de Chinese hoofdstad en zal de trainingen van de nationale shorttrackers en kunstschaatsers faciliteren.

Foto : Xinhua/Zhang Chenlin

Het kostte drie jaar om de zogeheten Ice Jar te bouwen, die twee internationale standaard ijsbanen heeft voor zowel shorttrack als curling, zo meldt het Chinese persbureau Xinhua. Het centrum beschikt ook over twee koolstofdioxidekoelsystemen, waarvan de organisatie beweert dat het de totale koolstofvoetafdruk van de Spelen zal minimaliseren. De koelsystemen kunnen snel worden omgebouwd volgens de behoeften van shorttrack, kunstschaatsen, ijshockey en curling.

Na de Spelen blijft het gebouw een trainingscentrum voor nationale atleten, maar het is dan ook toegankelijk voor publiek. Hetzelfde geldt voor de olympische ijsbaan, die volgens planning deze zomer wordt opgeleverd. IOC-president Thomas Bach zei onlangs dat de voorbereidingen voor Beijing 2022 ondanks de coronaviruspandemie 'goed blijven verlopen', zoals de ontwikkeling van de infrastructuur die nodig is. De Olympische Spelen staan gepland van 4 tot 20 februari 2022.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan