Tickets
Shop
Nieuws 07 mrt 2020

Shinhama in evenaring baanrecord naar winst op 500 meter

Tatsuya Shinhama heeft zijn vorm van het WK Sprint meegenomen naar de World Cup-finale in Heerenveen. De Japanner won in een tijd van 34,31 de 500 meter en dat betekende een evenaring van het baanrecord van Michel Mulder en Pavel Kulizhnikov.

Foto : Sander Chamid

Shinhama pakte vorige week op overtuigende wijze de wereldtitel sprint en liet ook in Heerenveen zien dat hij razendsnel is op de 500 meter. Met een tijd van 34,31 noteerde hij exact dezelfde tijd als Michel Mulder, die in 2013 imponeerde bij het olympisch kwalificatietoernooi. Laurent Dubreuil en Jun-Ho Kim eindigden met een tijd van 34,41 als tweede en derde.

Voor Shinhama was het zijn tweede wereldbekerzege dit seizoen op deze afstand. Hij klom daarmee naar de eerste plaats in het klassement, met een voorsprong van zestien punten op de onttroonde leider Viktor Mushtakov uit Rusland. Zondag is de tweede en laatste race van dit wereldbekerseizoen. Dai Dai N'tab eindigde met 34,61 als zevende, Kai Verbij werd elfde.

Pavel Kulizhnikov had zich op deze afstand niet voor de wereldbekerfinale geplaatst. De wereldrecordhouder op de 500 en 1000 meter miste de eerste wereldbekers van het seizoen door een blessure. Vorig weekeinde meldde de Rus zich in Hamar na de eerste dag van het WK Sprint af vanwege een opkomende ziekte.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan