Tickets
Shop
Nieuws 07 mrt 2020

Herzog boekt eerste seizoenszege in Heerenveen

Vanessa Herzog heeft voor het eerst dit seizoen een World Cup over 500 meter gewonnen. De Oostenrijkse sprintster was bij de World Cup-finale in Heerenveen met een tijd van 37,31 net iets sneller dan Olga Fatkulina (37,34) en Nao Kodaira (37,39).

Foto : Soenar Chamid

De tijd van Herzog betekende de vijfde ooit gereden in Thialf. Het baanrecord staat nog altijd op naam van Nao Kodaira, die een paar jaar geleden al eens 37,17 klokte. Kodaira kwam zaterdag niet verder dan de derde tijd (37,39), maar hield daarmee wel de leiding in het klassement. Olga Fatkulina, die met 37,34 tweede werd, heeft een achterstand van 32 punten. Angelina Golikova staat daar weer vier punten achter.

Zondag wordt de strijd om het klassement bepaald als de tweede 500 meter van het weekend verreden is. Sanneke de Neeling was in Thialf de enige Nederlandse aan de start van de 500 meter. De rijdster van RTC Noord/Fryslan eindigde met 38,79 op de twaalfde plek. In het klassement staat ze met evenveel punten als Kimi Goetz op diezelfde plek.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan