Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 12 mrt 2020

Dilemma's met Janno Botman: 'Ik vind Ronaldo wel een toffe speler'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Janno Botman.

Foto : Soenar Chamid

Bio
Naam: 
Janno Botman
Geboortedatum:
08-03-2000
Geboorteplaats: 
Hoorn
Team:
Team Reggeborgh
Opmerkelijk:
Botman werd vorig jaar in Collalbo wereldkampioen op de 1000 meter bij de junioren
Instagram: @jannobotman

Dilemma's
500 of 1000 meter
"Voor mij de duizend meter, puur omdat ik daar beter in ben. Dan vind je dat gauw leuker."

NK Sprint of NK Afstanden
"Ik vind zelf het NK Sprint het leukst om te rijden, omdat het vier afstanden zijn en je hebt een klassement om op te concentreren."

Zomer of winter
"Ik denk dat als ik ooit stop met schaatsen, dat het de zomer wordt, maar voor nu is het zeker de winter. Daar leef ik de hele zomer naartoe, want ik kijk er naar uit om wedstrijden te rijden. Als ik een lange winter achter de rug heb kijk ik wél uit naar de rustperiode."

Inlineskaten of wielrennen
"Inlineskaten, omdat ik vroeger heel veel wedstrijden heb geskeelerd. Ik heb afgelopen jaar ook nog het NK gereden. Als junior heb ik veel internationale toernooien inlineskaten gereden, maar ik koos uiteindelijk toch voor schaatsen. Dat was altijd écht mijn hoofddoel."

Trainingsbroek of jeans
"Trainingsbroek, omdat ik daar 80% van de tijd in rondloop. Meestal draag ik in de overige tijd wel jeans. Trainingsbroeken zitten lekkerder omdat veel schaatsers dikke benen hebben. De meeste jeans zitten bij de bovenbenen dan te strak, terwijl de trainingsbroeken daar juist tegen bestand zijn."

Een verplichte pirouette op de wissel, of van start in een kunstrijtenue
"Doe dan maar een pirouette op de kruising. Liever dat, dan dat ik in een kunstrijpakje aan de start moet staan."

In bloedvorm naast de baan of in slechte vorm op het ijs
"Dan kies ik voor in slechte vorm op het ijs staan. Als je op de baan staat, is het ten minste wel een teken dat je geplaatst bent voor die wedstrijd. Het kan slecht lopen, maar het bewijst wel dat je goed genoeg bent om daar te staan."

Afwassen of de was doen
"De was doen is lekker makkelijk. Je gooit het erin en je bent klaar. Meestal geef ik mijn huisgenootje de opdracht om mijn was mee te nemen en die ook gelijk te doen, haha."

Messi of Ronaldo
"Ronaldo spreekt mij meer aan. Ik weet niet zo goed waarom, maar ik vind het wel een toffe speler. Ik kijk meer naar de Champions League dan naar de Eredivisie, omdat ik het hogere niveau leuker vind om naar te kijken. Ik heb niet echt een team dat ik support, maar ik vind het wel leuk als Juventus het goed doet, omdat Ronaldo daar speelt."

Kroeg of discotheek
"Dan toch een discotheek. Daar zijn meestal ook wat meer mensen, dus dat is iets gezelliger. Ik ga er niet zo vaak heen, sowieso niet tijdens het seizoen, maar in de rustperiode wel een paar keer. Die tijd komt er weer bijna aan!"

Thee of koffie
"Koffie drink ik het meeste op een dag. Ik drink ’s avonds wel thee, maar ook niet altijd. Koffie zit er echt standaard in. Ik drink over het algemeen vier tot vijf bakken per dag."

Dit bericht bekijken op Instagram

Op stap met m'n vader en oom #inzell #dooi

Een bericht gedeeld door Jannobotman (@jannobotman) op

Netflix of bioscoop
"Netflix. Als je de film dan saai vindt kan je hem ook weer uit zetten en als je weg wilt lopen dan loop je weg. In de bioscoop ben je altijd verplicht om te blijven zitten. Op Netflix kijk ik niet alleen films, maar ook series zoals ‘La Casa de Papel’ of ‘Prison Break’. Een beetje de bekendere series."

Saus erop of ernaast
"Meestal ernaast. Dan kun je lekker dippen. Op mijn vlees wil ik helemaal geen saus, want je kunt er wel een kwak op gooien, maar dan proef je de smaak van het vlees niet meer."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan