De teamgenoten van Lara van Ruijven hebben met verslagenheid gereageerd op het overlijden van de 27-jarige shorttrackster. Van Ruijven overleed vrijdagavond in een ziekenhuis in Perpignan aan de complicaties van een auto-immuunziekte.

"Jij zei ooit tegen mij, in de heatbox, voor de start van mijn EK relay finale debuut, dat het wel goed zou komen... Dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Dit zei ik 2 weken geleden ook tegen jou. Maar het is niet goed gekomen.. Ik ga je zo verschrikkelijk missen, lieve Laar. Je zit voor altijd in mijn hart. Ik hou van je", schrijft Suzanne Schulting. 

Rianne de Vries deelde altijd een kamer met Van Ruijven. "Mijn allerliefste roomie, ik mis jou zo ontzettend erg! Maar ik neem jou vooral mee in mijn hart!!"

"Je lach, je geklets, je interesse, je positieve instelling, je wil, je naïviteit, je verwondering maar bovenal je aanwezigheid... Ik mis je nu al zo ontzettend lieve Laar. Voor altijd in mijn hart", zegt Yara van Kerkhof in een bericht. Ook oud-ploeggenote Jorien ter Mors benadrukte het karakter van Van Ruijven. "De doorzetter, met je onvergetelijke lach en je lieve zorgzame karakter."

De schaatsen van Van Ruijven waren een paar weken geleden nog door Itzhak de Laat 'gepimpt' met haar kenmerkende panterprint. "Niet alleen van buiten was je een panter, maar ook van binnen. Zó sterk, maar het mocht niet zo zijn. We moeten je laten gaan en ik ga je verschrikkelijk erg missen. You're an angel now."

"Ik, wij, iedereen kan niet zonder jou en toch moeten wij jou laten gaan. Jouw panterhart zal voor altijd in ons hart blijven. Kampioen ben je voor altijd", reageerde Daan Breeuwsma. 

Lotte van Beek kan het trieste nieuws nauwelijks bevatten. "Woorden schieten mij te kort, er is nog zoveel dat ik aan je wil vertellen, met je wil beleven, met je wil lachen. Je bent voor altijd in mijn hart, ik houd van je lieve Lara. Rust zacht."

Bij de buitenlandse rijders komt het bericht ook hard aan. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Too young... Too soon... #panterlara

Een bericht gedeeld door Arianna Fontana (@aryfonta90) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Lara.. Rest In Peace 🖤 #panterlara

Een bericht gedeeld door Natalia Maliszewska (@natmaliszewska) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Rest in peace champ 🧡

Een bericht gedeeld door Kim Boutin (@kim.boutin) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Rest In Peace Champ Panter Lara.🙏🏽

Een bericht gedeeld door Efremenkova Ekaterina (@katrina_efrem) op

Sportkoepel NOC*NSF heeft met grote verslagenheid gereageerd op het overlijden van Van Ruijven. "Het is vrijwel niet te bevatten wat Lara van Ruijven en haar naasten is overkomen", zegt technisch directeur Maurits Hendriks. "Ik heb haar leren kennen als een succesvolle en volop in het leven staande jonge topsporter en een graag geziene collega binnen de grote groep sporters en begeleiders van TeamNL."

"Het verdriet en de verslagenheid bij haar naasten en iedereen die haar kende is groot", vervolgt Hendriks. "Wij wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van dit onbegrijpelijke verlies. Laten we elkaar en Lara's omgeving stevig vasthouden en steunen in deze moeilijke tijd."

 

 

 

Ook de internationale schaatsunie is 'zeer bedroefd' over het overlijden van Van Ruijven. "Ze had een glanzende toekomst voor zich in het shorttrack en de hele schaatsgemeenschap is in shock en rouw door dit verschrikkelijke verlies", zegt voorzitter Jan Dijkema. "Onze gedachten zijn bij de familie en we willen ons medeleven betuigen aan Lara's familie, vrienden en teamgenoten."