Tickets
Shop
Nieuws 11 dec 2020

NK Afstanden Shorttrack: alle coronatests negatief

Aan de vooravond van de NK Afstanden Shorttrack zijn alle deelnemende shorttrackers, hun coaches en overige teambegeleiders op corona getest. Alle uitslagen waren negatief. Het toernooi wordt op 12 en 13 december verreden in Thialf. Dat gebeurt zonder publiek, de wedstrijden zijn zondag te volgen via een livestream op schaatsen.nl/live.

Foto : Sander Chamid

De verplichte tests die afgelopen donderdag werden afgenomen zijn onderdeel van het strenge coronaprotocol dat de KNSB hanteert voor de organisatie van dit NK. De uitslagen zijn nu bekend en maken de weg vrij voor alle ingeschreven deelnemers om aan de start te verschijnen.

Het is voor de tweede keer dat de shorttrackers een NK Afstanden rijden. In 2011 vond een officieus kampioenschap plaats, als voorprogramma voor de NK Afstanden van de langebaanschaatsers. Destijds werden alleen de 500 en 1000 meter verreden. Dit weekeinde staat naast die twee afstanden ook de 1500 meter op het programma.

Sjinkie Knegt, bij het officieuze NK in 2011 winnaar van de 1000 meter, staat komend weekeinde weer aan de start. Met hem verschijnen alle rijders van de nationale selectie van bondscoach Jeroen Otter op het ijs, inclusief Suzanne Schulting, topfavoriet bij de vrouwen. Alleen de geblesseerde Georgie Dalrymple ontbreekt.

Aangevuld met rijders uit de KNSB Talent Teams bestaat het deelnemersveld bij deze NK Afstanden Shorttrack uit 14 vrouwen en 22 mannen. Het programma en de deelnemerslijsten vind je op deze speciale pagina van schaatsen.nl. De wedstrijden zijn zondag integraal te volgen via een betaalde livestream op schaatsen.nl/live. De NOS zal ook aandacht besteden aan het NK op NPO 1.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan