Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 14 aug 2020

Britse schaatsbond schrapt nationale kampioenschappen kunstrijden en shorttrack

De Britse schaatsbond heeft een streep gezet door de nationale kampioenschappen kunstschaatsen en shorttrack. Als gevolg van de coronacrisis zijn de meeste ijsbanen in het Verenigd Koninkrijk nog altijd gesloten.

Foto : Sander Chamid

In een verklaring laat de schaatsbond weten dat de veiligheid van atleten, reisbeperkingen, quarantaine en specifieke richtlijnen van de overheid mee hebben gewogen in de besluitvorming. De Britse kampioenschappen kunstschaatsen stonden gepland in november en december. In januari 2021 zouden de shorttrackers om de nationale titels strijden. De wedstrijden maakten deel uit van het kwalificatieproces voor de Olympische Winterspelen van 2022. 

De Britannia Cup in januari, waarin de kampioenschappen synchroonschaatsen zijn opgenomen, is ook geannuleerd. British Ice Skating streeft ernaar om andere binnenlandse competities of virtuele evenementen te organiseren om atleten te ondersteunen wanneer dit mogelijk is. In november komt er een evaluatie van de situatie. "Het was een buitengewoon moeilijke beslissing", zegt Michelle Draper, algemeen directeur van de schaatsbond, tegen BBC Sport.

De schaatsbanen, casino's en bowlingbanen in het Verenigd Koninkrijk zouden naar verwachting per 1 augustus weer opengaan, maar vanwege de toename van het aantal coronabesmettingen besloot de Britse regering om deze locaties nog minstens twee weken langer dicht te houden. Twee ijsbanen, een in Engeland en een in Schotland, zijn alleen geopend om topsporters te laten trainen. Maar de atleten moeten hun reiskosten daarnaartoe zelf betalen. Een week geleden is er een petitie gestart om alle ijsbanen weer open te krijgen. 

Update 10.35 uur:
Via Twitter maakt British Ice Skating bekend dat de ijsbanen in Engeland vanaf vrijdag 15 augustus weer open mogen. De lobby gaat verder om ook alle schaatshallen in Schotland en Wales weer te openen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan