Tickets
Shop
Nieuws 29 sep 2019

Hae-in Lee pakt tweede Junior Grand Prix-zege in Zagreb

Bij de zesde wedstrijd in de Junior Grand Prix-serie in het kunstrijden heeft Hae-in Lee haar tweede zege gepakt. Met een persoonlijk beste score van 203,40 punten hield ze de Russische Daria Usacheva achter zich. Eerder was Lee al de beste in Riga. Aan de wedstrijd in Zagreb deden geen Nederlandse kunstrijders mee.

Foto : International Skating Union

Na de korte kür van vrijdag stond Lee nog tweede in de tussenstand, op 1,80 punt achter haar Russische opponente. In de vrije kür maakte ze zaterdag het verschil. Schaatsend op Firedance uit het Ierse Riverdance liet ze sterke combinaties van drievoudige sprongen zien. Op de passenseries en pirouettes ontving ze de hoogst mogelijke score.

De uiteindelijke score boven de 200 punten was hoog genoeg om Usacheva te passeren en tevens een ticket voor de finale te machtigen. De Russische werd tweede met een totaalscore van 197,19 punten en het brons ging naar debutante Anna Frolova uit Rusland (181,96 punten). 

Bij de mannen ging de overwinning naar Andrei Mozalev. De Rus stond na de korte kür nog derde, maar wist in een sterke vrije kür te stijgen naar de eerste plaats met een totaalscore van 236,44 punten. Zijn landgenoot Artur Danielian, die op de korte kür het beste was, zakte naar de tweede plaats (223,82 punten). Derde werd de Japanner Shun Sato met 219,69 punten. Zowel Mozalev als Sato verdienden hiermee een plaats in de finale in Turijn.

Bij het paarrijden wist het Russische duo Artemeva/Nazarychev hun landgenoten Mukhametzianova/Mironov en de Duitsers Hocke/Kunckel te verslaan. Alle drie plaatsen ze zich voor de finale. Het is voor het eerst dat er een Duits paar in de eindstrijd voor junioren staat. Bij het ijsdansen waren de Georgische Kazakova/Reviya de besten met een verschil van bijna vijftien punten. Het betekende het eerste goud voor Georgië en een ticket voor de finale. 

Klik hier voor de volledige uitslagen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan