Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 05 jul 2019

Jong en aanstormend: Beau Snellink

In samenwerking met partner Rabobank organiseert de KNSB een eerste reeks Talentdagen. Doel hiervan is vroegere herkenning van schaatstalenten, die op uniforme wijze worden getest. In de rubriek 'Jong en aanstormend' praten we met één van deze talenten.

Foto : Rob Theunissen

Beau Snellink liet afgelopen seizoen voor het eerst van zich horen. Met een derde plaats op de 5000 meter tijdens het NK junioren in Enschede reed hij zich in de kijker en bevestigde hij zijn eigen gevoel. "De lange afstanden passen echt bij mij", aldus de jongeling.

Afgelopen jaar wisselde Snellink van trainingsgroep (hij reed twee jaar bij Talent Team Utrecht) en sloot zich in januari aan bij RTC Midden. Daar traint hij nu naar eigen zeggen in een gezellige groep mee. Het schaatsen is voor hem een uit de hand gelopen hobby. Snellink reed zijn eerste rondjes op de Nieuwkoopse Plassen en daar vond hij het zo leuk dat hij zich aanmeldde bij een schaatsvereniging. Daar bleek dat de 18-jarige langeafstandrijder veel talent had.

"Toen bij de junioren B de 3000 meter gereden ging worden, voelde ik gelijk dat de lange afstanden meer bij mij zouden passen", aldus Snellink, die ook zijn allroundambities niet wil laten varen. De man van de lange adem hoopt dit jaar World Cups bij de junioren te gaan rijden. Snellink wil ook marathons gaan schaatsen als training voor het langebaanschaatsen. Een overstap naar het marathonschaatsen ziet Snellink echter niet zitten. Hij wil zich eerst bewijzen op de langebaan.

Zijn grote voorbeeld is Koen Verweij. Hij volgt hem al van jongs af aan. "Koen is echt een mannetje met zijn bravoure, dan ben je voor mij een echte sportman. Als je niet weet hoe het is om te verliezen, kan je ook niet winnen", roemt de jongeling Verweij zijn karakter. Snellink is erg blij dat Verweij komend seizoen weer wedstrijden gaat rijden en hoopt stiekem een keer tegen hem aan de start te staan.

Zijn ultieme doel is het halen van een wereldrecord. Dat staat nog hoger dan een olympische titel. "Ik wil echt een keer zo'n certificaat in mijn handen hebben, waarop staat dat je de snelste ter wereld op de vijf of tien kilometer bent." Voorlopig moet hij het doen met een baanrecord op de tien kilometer voor junioren in Utrecht. Maar gezien zijn snel stijgende ontwikkeling zullen daar de komende jaren nog wel eens veel bij kunnen komen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan