In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan shorttracker Dennis Visser.

Bio
Naam: Dennis Visser
Geboortedatum: 03-04-1995
Geboorteplaats: Sneek
Team: Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS)
Bijzonder: Won in 2017 tijdens het WK in Ahoy het goud op de relay
Twitter: @Dennis1995_
Instagram: @dennisvssr

Dilemma's
500 of 1500 meter
"De 
1500 meter! Ik ben niet zo goed in starten, dus ben iets meer van de lange afstanden. De 1500 meter is daarom het meest geschikt voor mij."

Individueel of relay
"Mijn beste prestaties heb ik allemaal uit de relay gehaald en individueel moet het nog iets beter gaan lopen. Maar ik vind het geweldig om met zijn allen een prestatie te kunnen leveren. Met het team kan ik ook meestrijden voor de medailles. Buiten dat is de relay de koningsnummer van de sport en krijgt het ook de meeste aandacht. Ik vind de aflossing dus het mooiste onderdeel om te rijden."

Goud op een WK of zilver op de Olympische Spelen
"Dan ga ik voor WK-goud. Een medaille op de Spelen is ook erg gaaf, maar dan is het wel net zilver. Dan ga ik liever voor een wereldtitel. Met zilver maak je jezelf niet echt onsterfelijk en met een wereldtitel kom je iets meer in de aandacht."

Zomer of winter
"Zomer! Ik hou wel echt van het water en watersporten, ook al doe ik aan schaatsen. Maar het liefst heb ik gewoon warm weer en ben ik met mijn boot op het water. Ik hou niet zo van de kou, heb er ook een hekel aan als het koud op een ijsbaan is. Ik vind schaatsen natuurlijk wel gewoon het allerleukst, alleen is het jammer dat het in de winter is."

Dit bericht bekijken op Instagram

Zonnige avond

Een bericht gedeeld door Dennis Visser (@dennisvssr) op

Dansen of zingen
"Ik kan het allebei niet, maar dan kan ik het beste nog dansen. Alleen dan wel in een club, met heel veel mensen, waarin ik niet opval, haha. Zingen doe ik alleen in de auto of onder de douche. En dan wel voluit hoor, vol enthousiasme. Maar het is beter als anderen mensen dat niet horen!"

Zelf aanmoedigen of aangemoedigd worden
"Als ik schaats, hoor ik niet echt dat iemand mij aanmoedigt. Of het moet echt helemaal vol zitten, dan krijg je wel wat mee van het publiek. Als een ploeggenoot rijdt en we moedigen hem of haar met zijn allen aan vind ik wel heel mooi om te doen."

Auto of fiets
"Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel vaak de auto pak. Sinds ik mijn rijbewijs heb, ga ik niet heel veel meer op de fiets. Een auto is gewoon lekker makkelijk, zeker ook om boodschappen mee te doen."

Zelf koken of uit eten
"Uit eten. Ik kan zelf niet heel goed koken en vind uit eten ook gewoon een stuk gezelliger. Daarbij is het vaak ook lekkerder."

Krant of tijdschrift
"Allebei niet echt. Maar als ik moet kiezen, dan is het tijdschrift. Ik lees al het nieuws sowieso op internet via verschillende kanalen. In een tijdschrift staan vaak nog wel leuke weetjes wat ik grappig vind."

Film of serie
"Ik denk serie. Daar kan ik me meer mee inleven. Als je een serie begint en je kan er niet mee stoppen, dan heeft de serie toch meer met je gedaan dan een film kan doen. Maar ik moet er wel de tijd voor hebben, wil er niet ineens mee stoppen. Bij een lange reis heb ik er wel de tijd voor."

Bier of wijn
"Een koud biertje vind ik wel oké, maar wijn krijg ik echt niet naar binnen."

Messi of Ronaldo
"Ronaldo, die heeft iets minder talent, dus heeft er harder voor moeten werken. Bij Messi is alles meer vanzelf gekomen door zijn talent. Die moest er natuurlijk ook wel veel voor doen, maar ik denk dat Ronaldo mentaal wat sterker is en kies dus voor hem."

Wereldrecord of wereldkampioen
"Wereldkampioen. Bij shorttrack gaat het meer om de strijd tegen elkaar, dan de strijd tegen de klok. Dus ik word liever in een race met hele mooie strijd wereldkampioen dan dat ik een wereldrecord rijd."

Instagram of Twitter
"Ik heb sowieso nooit echt getwitterd en bij Instagram vind ik het wel leuk om de hele dag plaatjes te kijken."

Linksom of rechtsom
"Linksom. Die kant moeten we namelijk elke keer op met shorttrack."

Ochtend of avond
"Ochtend. Ik hou namelijk van vroeg opstaan. Als ik wakker word, stap ik gelijk uit bed en heb ik zin in de dag. Ik ben niet zo'n uitslaper, bij vroeg opstaan heb je ook meer aan je dag."

Meer dilemma's op donderdag lezen?  Klik hier!

Door Jelmar Bos - Laatste update op 15 jul om 13:49