Tickets
Shop
Nieuws 11 feb 2019

Brons voor Michelle Velzeboer op EYOF

Michelle Velzeboer heeft maandag het brons gepakt op de 1500 meter shorttrack bij het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in Sarajevo.

Foto : NOC*NSF

"Ik ben superblij en had dit totaal niet verwacht", begint de jonge shorttrackster van RTC Midden. "Het liep wel soepel eigenlijk. De eerste rit ging heel goed en de tweede was wat moeilijker, maar ik kwam er toch doorheen en toen stond ik ineens in de A-finale." Die finale ging ze in zonder verwachtingen. "Ik dacht niet dat ik iets ging halen, daarom was ik niet super zenuwachtig, maar gewoon chill. Ik heb met mijn coach een plan gemaakt en dat heeft goed uitgepakt."

Dat raceplan bestond uit zeven ronden rustig meerijden en daarna keihard iedereen voorbij en zo hard mogelijk doorrijden. Het leverde de 15-jarige Culemborgse een bronzen medaille op. Langs de baan werd ze al even gehuldigd en kreeg ze een mascotteknuffel uitgereikt. In de avond is een officiƫle ceremonie. "Daar heb ik heel veel zin in. Ik heb de medailles al gezien op een foto en ze zijn heel mooi."

Support kreeg Velzeboer langs het ijs onder meer van chef de mission Kayan Bool en andere Talent TeamNL'ers. "Het is hier heel leuk en we zitten met z'n allen in hetzelfde hotel, heel gezellig", luidt het. Voor Velzeboer staan nu nog een 500 meter en de mixed relay op het programma. Samen met Yael Prenger, Jesse Speijers en Zeno de Boer plaatste ze zich vandaag al voor de halve finale van het teamonderdeel. "De 500 meter is niet mijn sterkste afstand en daar verwacht ik niet teveel, maar op de relay wil ik het nog heel graag goed doen. Maar als het niet lukt is mijn week toch al geslaagd."

Yael Prenger reed in de B-finale van de 1500 meter. Met vijf ronden te gaan, gleed Prenger onderuit in de bocht en kwam ze als laatste over de meet. Bij de jongens was er een finaleplaats voor Zeno de Boer, hij reed daarin naar de vijfde plek. Jesse Speijers werd tweede in de B-finale.

Klik hier voor alle uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan