Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 18 okt 2018

Hoe kan ik het schaatsen dit weekend volgen?

Het schaatsseizoen gaat dit weekend definitief beginnen. De marathonners mogen in Amsterdam aan de bak bij de eerste KPN Marathon Cup, terwijl de langebaanschaatsers zich bij de eerste Rabo Holland Cup in Deventer willen testen. Lees hier hoe je alles kunt volgen en hoe je je in kunt schrijven voor de Supersprint/Pure sprint in Inzell.

Foto : Soenar Chamid

Rabo Holland Cup 1 afstanden/IJsselcup (20 - 21 oktober)
In Deventer wordt dit weekend de eerste Rabo Holland Cup verreden. De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. Deze eerste Rabo Holland Cup is ook een landelijke selectiewedstrijd voor het World Cup Kwalificatietoernooi. Voor meer informatie over de wedstrijd kun je hier terecht.

KPN Marathon Cup 1 - Jaap Eden Bokaal (20 oktober)
De winter gaat nu echt bijna beginnen, want in Amsterdam staat zaterdagavond de eerste marathon van het seizoen op het programma. Op de Jaap Edenbaan zullen de marathonners willen laten zien dat ze een goede zomer achter de rug hebben. Om 19.15 uur trappen de dames af en om 20.30 uur mogen de heren. De beloften sluiten de dag af om 22.00 uur. De wedstrijden van de Topdivisie Dames en de Topdivisie Heren zijn live te volgen via de livestream op schaatsen.nl/marathon

Inschrijven Supersprint/Pure sprint Inzell
De Supersprint en Pure Sprint worden in Inzell georganiseerd door de KNSB. De wedstrijden vinden plaats in de herfstvakantie. Tot en met de junioren B wordt de Super Sprint gereden (2x 100 meter en 2x 300 meter). Vanaf junioren A rijdt men de Pure Sprint bestaande uit een 100 meter, 300 meter en 500 meter. De wedstrijd is weliswaar pas over een week, de inschrijving sluit maandag. Let op: inschrijven gebeurt niet meer in de kroeg naast de Max Aicher Arena, maar via inschrijven.schaatsen.nl

Shorttrack
In Bormio en Groningen worden dit weekend shorttrackwedstrijden gereden. De Alta Valtellina Trophy is van vrijdag tot en met zondag; het Autumn Tournament is zaterdag in Groningen.

Kunstrijden
Verder zijn er nog een tweetal kunstrijwedstrijden. De Halloween Cup in Boedapest en de Minsk Arena Ice Star in Minsk. De Halloween Cup is het hele weekend en de Minsk Arena Ice Star is van donderdag tot en met zondag.

Klik hier voor de volledige kalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan