Tickets
Shop
Nieuws 28 sep 2017

Ongelukkige start World Cup-serie voor Schulting

Suzanne Schulting heeft geen gelukkige start gehad van de reeks wereldbekers. Tijdens de eerste wedstrijd in Boedapest kreeg ze een penalty op zowel de 1500 als de 500 meter en kan dus geen punten pakken op deze afstanden.

Foto : Neeke Smit

De penalty op de 1500 meter was een geval van wel of niet afwijken van de lijn. Het werd beoordeeld in het nadeel van Schulting. Jorien ter Mors en Yara van Kerkhof hebben zich vrij eenvoudig geplaatst voor het hoofdtoernooi. Bij de mannen plaatste alleen Sjinkie Knegt zich voor de halve finale. Daan Breeuwsma overleefde de voorronde nog wel, maar werd in de heats uitgeschakeld. Dennis Visser kwam niet verder dan de voorronde.

Op de 500 meter maakte Schulting twee keer een valse start in de heats en kreeg zodoende opnieuw een penalty. Lara van Ruijven en Van Kerkhof zijn wel door naar kwartfinale. Bij de heren hebben Knegt en Dylan Hoogerwerf zich geplaatst, zij strijden morgen in dezelfde rit om een plek in de halve finale. Itzhak de Laat strandde in de heats. Hij sneed zichzelf tijdens de rit vlak boven zijn schoen, maar met een mooie pleister erop kan hij wel verder schaatsen.

Voor Schulting is er nog geen man overboord. De resultaten van deze World Cup kan ze schrappen wat betreft de olympische kwalificatie. Alleen de drie beste resultaten van de vier wereldbekers tellen mee.

"De eerste dag is verder verlopen zoals verwacht", aldus technisch directeur Arie Koops. "Onze doelstelling is om zoveel mogelijk mensen naar de heats te krijgen, en het is mooi als ze nog verder komen. Maar soms heb je een zware rit zoals Itzhak en dan word je vierde. Morgen moet het iets beter en we kijken uit naar de relays."

Klik hier voor alle uitslagen en meer informatie.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan