Tickets
Shop
Nieuws 05 sep 2017

Hulpmiddel voor gehandicapten om te schaatsen

Studenten van de Haagse Hogeschool en een student van de TU Delft trekken vanaf donderdag samen op in een bijzonder project. Ze gaan werken aan de vervaardiging van een hulpmiddel waardoor (zwaar) gehandicapte kinderen kunnen gaan schaatsen.

Foto : Neeke Wassenbergh

Dit schrijft het AD. De studenten doen dit op initiatief en onder toezicht van de stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten. Omdat het een bijzonder project is, wordt de aftrap opgeluisterd door onder meer Wouter Duinisveld, triatleet met een donorhart en ambassadeur van de stichting, sportwethouder Rabin Baldewsing en docent Jorine Koopman van het Expertisecentrum Bewegingstechnologie.

In groepjes van drie gaan 120 eerstejaarsstudenten van de hbo-opleiding bewegingstechnologie aan de slag om een eerste ontwerp te maken. Uit de veertig ontwerp-ideeën worden de slimste elementen meegenomen door een vierdejaars stagestudent van de hogeschool, die op zijn beurt probeert om in vijf maanden tijd tot een schaalmodel te komen.

In de laatste maand start een samenwerking met een laatstejaarsstudent Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Dat moet een werkend model op ware grootte opleveren. Geprobeerd wordt om de sociale werkvoorziening Haeghe Groep de assemblage van het schaatshulpmiddel op zich te laten nemen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan