Tickets
Shop
Nieuws 15 okt 2017

Heb jij deze winter het beste marathonteam?

Met het schaatsseizoen voor de deur kun je als marathonfan ook deze winter weer aan de slag met je eigen marathonploeg. Stel je eigen team van maximaal zes rijders samen op marathonschaatsmanager.nl en kom in aanmerking voor de mooiste prijzen: bij de herenmanager win je een set Maplez Twin Lazer en bij de damesmanager staat een trainingsjasje van Irene Schouten op het spel.

Iedere manager mag aan de slag met een budget van één miljoen euro, waarmee je de schaatsers voor je eigen ploeg bij elkaar verzamelt. Die schaatsers hebben uiteraard een prijs, gebaseerd op de prestaties in het afgelopen seizoen. De schaatsers die jij als teammanager selecteert kunnen over de wedstrijden op kunst- en natuurijs punten verdienen. Na elke wedstrijd wordt er een daguitslag en een (tussen)klassement opgesteld. 

De winnaar van de eerste editie en de nummer twee van vorig jaar is Kevin Oud, hij had in zijn ploeg ‘Team Skeeve Skaes’ers’ afgelopen winter de volgende rijders: Niels Mesu, Sjoerd Den Hertog, Rick Smit, Remco Schouten en Leander van der Geest. Zijn tactiek? “Het eindklassement en de ranking van het vorige seizoen hebben mij de afgelopen twee seizoenen veel geholpen. Daarnaast kijk ik nog naar een aantal andere aspecten, maar die ga ik natuurlijk niet helemaal prijsgeven, er zijn veel concurrenten en die wil ik niet teveel informatie geven. Maar zoals men vaak zegt: 'Meedoen is belangrijker dan winnen!’”        

Voorbeeld: samenstelling team


Het wordt een serieuze competitie dit jaar, want er hebben zich nu al meer managers aangemeld dan de afgelopen twee edities bij elkaar ...en dan hebben we nog niet eens verteld dat je in het online prognosespel dit jaar ook een damesteam kunt samenstellen. Net als bij de herenmanager zijn de waarden van de rijdsters hetzelfde berekend, en valt de top 15 managers in de prijzen. 

Leuk om te weten, deze dames zijn tot nu toe het meest gekozen door de schaatsmanagers:

  • Irene Schouten
  • Marijke Groenewoud
  • Francesca Lollobrigida
  • Lisa van der Geest
  • Elma de Vries 

 En bij de heren:

  • Niels Mesu
  • Sjoerd den Hertog
  • Simon Schouten
  • Evert Hoolwerf
  • Crispijn Ariëns

Voorbeeld: info bij rijder


Meedoen voor de prijzen

Maplez Marathonschaatsmanager is een gratis spel, maar om in aanmerking te komen voor de prijzenpot is een inschrijving van €4,95 vereist, vertelt initiatiefnemer Tjeu Berlijn. “Interactie met fans, teams, fun en creatieve sponsoractivatie hebben ons gedreven. We hebben met een klein team keihard gewerkt om dit jaar de dames betaversie te realiseren." Wat de prijzen dit jaar precies zijn, kun je hier bekijken. Inschrijven kan tot vrijdagnacht 20 oktober 0.00 uur, vlak voor de start van de eerste KPN Marathoncup in Amsterdam.

Kevin Oud: “Marathonschaatsmanager geeft een extra beleving aan het marathonschaatsen. De daguitslag en het tussenklassement van marathonschaatsmanager zijn altijd wel een gespreksonderwerp tijdens de schaatstrainingen tussen de managers onderling.”   

“Laten we voorop stellen de landelijke wedstrijden altijd leuk zijn om te kijken, persoonlijk vind ik als liefhebber dat de sport te weinig publiciteit krijgt. Gelukkig konden we afgelopen seizoen de wedstrijden bekijken via schaatsen.nl. Vaak ga ik naar de landelijke wedstrijden in Hoorn en Alkmaar. Naast dat ik hoop op een goede uitslag van mijn marathonschaatsmanager-team, ga ik er uiteindelijk heen om een mooie koers te zien.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan