Tickets
Shop
Nieuws 17 nov 2017

Relayteams doen goede zaken in Seoul

De Nederlandse relayploegen hebben de heats bij de vierde Audi ISU World Cup in Seoul met gemak overleefd. Zowel de mannen als de vrouwen mogen zich zaterdag opmaken voor de belangrijke halve finale. Ook op de 1000 meter deden de Nederlanders het goed.

Foto : Sander Chamid

Door het bereiken van de halve finale  hebben de relayteams een goede zaak gedaan met het oog op de Olympische Spelen. Een plek in de top acht is - na vier World Cups, waarvan het slechtste resultaat wegvalt - noodzakelijk om je met vijf rijders te kwalificeren. Voor zowel de mannen als de vrouwen is de kans weer een stuk groter dat ze de top acht gaan halen. Zaterdag wacht de halve finale. 

Ook op de 1000 meter verging het de Nederlanders goed. Sjinkie Knegt had in zijn voorronde en heat weinig moeite om zich voor de kwartfinale te plaatsen. Ook Itzhak de Laat is zaterdag van de partij in de kwartfinale. De Laat mocht als één van de vier tijdsnelste door in de heats. Dylan Hoogerwerf is er zaterdag niet bij in de kwartfinale. Hoogerwerf overleefde de voorronde nog wel, maar moest het in de heats doen met een derde plek in zijn zware heat. De Hongaar Shaolin Sandor Liu en Canadees Samuel Girard werden daarin eerste en tweede. 

Bij de vrouwen plaatsten Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof zich voor de kwartfinale op de 1000 meter. Lara van Ruijven strandde in de heats vanwege een opgelopen straf. Schulting werd in de voorrondes en in de heats eerste in haar rit. Van Kerkhof overleefde de voorrondes ternauwernood door zich als één van de tijdsnelsten te kwalificeren. In de heats eindigde ze achter de Italiaanse Arianna Fontana als tweede.

Bekijk hier alle uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan