Wim de Deyne (39) is sinds kort lid van de de technische commissie shorttrack van de Interationale Schaats Unie (ISU). Daarmee is de oud-shorttracker de tweede Belgische vertegenwoordiger in de top van de ISU. Rita Zonnekeyn uit Antwerpen is lid van de technische commissie kunstrijden.

De Deyne, die in 2002 en 2006 deelnam aan de Olympische Winterspelen, is commissielid namens de coaches. “Als er een klacht is, kunnen ze bij mij terecht. Het is niet mijn taak kwesties te gaan zoeken. De jury bepaalt wat er gebeurt in een situatie waar twijfels zijn. Maar het is zaak de jury regelmatig te verjongen en misschien kan de rol van de video-analyse nog wat worden uitgebreid.”

Dat kan aan de orde komen als de nieuwe commissie over een maand voor het eerst bijeenkomt. "Het WK afgelopen maart in Rotterdam was een mooi signaal welke richting het uit moet. Je ziet dat al jaren in Canada, waar de ijshockeycultuur aan het shorttrack wordt toegevoegd. De muziek is beter. Er wordt een show opgevoerd als de zamboni (ijsverzorgingsmachine) op het ijs komt.”