Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 15 jun 2017

Dilemma's met Francesca Lollobrigida: 'Ik heb vijf katten'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl bekende en minder bekende schaatsers met grote en kleine dilemma's. Zo leren we de schaatsers pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan de Italiaanse Francesca Lollobrigida.

Foto : Neeke Smit

Bio
Naam:
Francesca Lollobrigida
Bijnaam: Lollo
Geboortedatum: 07-02-1991
Woonplaats: Rome en Heerenveen
Team: Lasaulec en Bont. Traint veel met haar zusje en op het ijs met de mannen van AB Vakwerk 
Specialiteit: Explosieve eindsprint, marathon
Te herkennen aan: Elke week ander kleur haar
Opmerkelijk: De meervoudig wereldkampioene inlineskaten gaat deze winter voor olympisch eremetaal op de mass start
Instagram: @lollobrigida_francy

Dilemma's
Hond of kat
"Kat! Ik heb vijf katten. Ik mis ze erg als ik in Nederland ben. Ze slapen thuis altijd op me als ik op de bank lig en zijn altijd dichtbij."

Pasta of pannenkoeken
"Pasta. En pizza! Ik eet altijd pasta op wedstrijddagen. Ik weet dat de marathonschaatsers allemaal pannenkoeken eten. Zij kunnen wel twintig pannenkoeken eten, dan denk ik 'jullie zijn gek'! Dat kan ik echt niet. Ik eet liever pasta voor lunch."

Strand of bergen
"Strand, altijd! Ik hou erg van het strand. Ook als ik vakantie heb. Ik heb twee vakantiehuizen aan het strand, één aan allebei de kanten van Italië. Ik hoef geen bergen meer te zien hoor, als ik klaar ben met schaatsen. Ik fiets nu wel veel in de bergen, maar dan houd ik meer van de afdaling."

Inlineskaten of schaatsen
Lacht. "Inline! Er zijn veel meer inline skaters in Italië dan schaatsers. Bij een Italiaans kampioenschap schaatsen zijn niet meer dan vijftig rijders. Bij skeeleren zijn we met meer dan achthonderd. Mensen kennen ook alleen maar kunstschaatsen en shorttrack. Als je langebaanschaatsen noemt zeggen ze 'daar heb ik nooit van gehoord'."

Heerenveen of Rome
Lacht hard. "Oké, ik kies dan Rome. Het ligt eraan. Voor een atleet is het heel moeilijk om in Rome te leven. Daar moet ik een uur in de auto zitten naar de training toe. In Heerenveen kan ik gewoon lopend of fietsend naar de baan. Dus voor een sporters leven is Heerenveen beter. Maar voor daarbuiten kies ik voor Rome. Ik zou niet in Nederland kunnen wonen. Misschien als het weer de komende tien jaar verandert! Ik hou niet zo van het koude weer. Als het lekker zonnig en warm wordt dan denk ik erover na, ha."

Bier of wijn
"Bier. Ik drink geen wijn. Maar ik kan niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst een biertje gedronken heb. Ik drink heel weinig."

Film of serie
"O mijn god." Denkt lang na. "Ik kijk allebei. Dan toch films. De laatste film die ik zag was King Arthur. Was in de bioscoop. Volgens mij draait die nu ook in Nederland."

Fantastic weekend ❤️

Een bericht gedeeld door Francesca Lollobrigida🍀 (@lollobrigida_francy) op

Blond of donker haar
"Blond. Nu ik weer donker haar heb, ga ik snel weer naar de kapper om terug te gaan naar blond. Ik vind het wel leuk om te wisselen. Dan word ik wakker 's morgens en denk ik: 'oké vandaag wil ik roze haar'. Andere schaatsers weten dat ik een beetje gek ben. Extravagant is het woord volgens mij. Ha."

Wereldkampioen of olympisch kampioen
"Olympisch kampioen! Dat is natuurlijk lastig omdat ik eerder inline koos in plaats van schaatsen, haha. Ach ja. Ik ben negen keer wereldkampioen skeeleren geworden. Eén van de mooiste titels was de marathontitel in Oostende in 2013. Die was speciaal omdat ik de dag ervoor gevallen was in de aflossing en ik rondreed met vijf hechtingen bij mijn oog. Ik had overal verband op mijn armen en benen. De dokter zei dat ik niet moest starten, maar ik wilde zo graag. Het parcours was ook niet makkelijk. En toen won ik! Ik was heel blij. Of ik al mijn titels zou omwisselen voor een olympische titel? Nee. Ik wil ze allebei, ik wil niets inruilen!"

 Dilemma's op donderdag 16: Annouk van der Weijden
Dilemma's op donderdag 15: Anna van den Bos
Dilemma's op donderdag 14: Vincent de Haître
Dilemma's op donderdag 13: Moniek Klijnstra
Dilemma's op donderdag 12: Jochem Uytdehaage
Dilemma's op donderdag 11: Margot Boer
Dilemma's op donderdag 10Chris Huizinga
Dilemma's op donderdag 9: Suzanne Schulting
Dilemma's op donderdag 8: Anice Das
Dilemma's op donderdag 7: Gary Hekman
Dilemma's op donderdag 6: Thomas Kennes
Dilemma's op donderdag 5: Niels Mesu
Dilemma's op donderdag 4: Melissa Wijfje
Dilemma's op donderdag 3: Yvonne Nauta
Dilemma's op donderdag 2: Thomas Krol
Dilemma's op donderdag 1: Jouke Hoogeveen  


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan