Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 24 jan 2017

Pim Schipper: ‘Soms ook blij zijn met wat je nu hebt’

Met een bronzen sprintmedaille om de nek verliet een tevreden Pim Schipper zondagavond Thialf. Waar de blonde Plantina-rijder het in aanloop naar zijn eerste wereldbekerwedstrijd van begin december alleen nog over degelijke races wilde hebben, gaat hij nu weer vol voor de overwinning.

Foto : Soenar Chamid

“Ik heb in de tussentijd goede wedstrijden gereden en ook in de trainingen gaat het prima”, luidt het positief. “Maar dan sluit je dag één van dit toernooi af op plaats vijf, en dat valt dan eigenlijk tegen."

Schipper moest tijdens zijn eerste 500 meter, die hij in de binnenbaan startte, op de wissel namelijk achterlangs kruisen bij ploeggenoot Ronald Mulder, en dat terwijl hij zijn snelste opening van dit seizoen noteerde. “Ronald startte zo snel door die adrenaline van zijn kapotte pak. Dat had ik niet zien aankomen en ik moest even inhouden."

Schipper loste zijn wisselprobleem echter zonder grote nadelige gevolgen op en redde daarmee zijn klassement. "Je moet op zo'n moment eigenlijk niet meer aan de race terugdenken, maar aan de tijd." Op de slotdag van het toernooi reed hij naar zijn beste seizoenstijd op de 500 meter, werd derde op de afsluitende  kilometer en is met zijn brons in het eindklassement dan ook dik tevreden. 

Toch is de man uit Medemblik nog niet waar hij had willen zijn, en verlangt de sprintafstanden vooral beter te kunnen combineren. “Ik moet weer persoonlijk records op laagland gaan rijden. Ik denk echt dat ik daartoe in staat ben, maarja, dan moet je het wel doen.”

“Soms moet je ook gewoon blij zijn met wat je nu hebt”, relativeert hij. “Ik heb dit jaar nog niet op het podium gestaan en neem hier nu een medaille mee naar huis.”

Schipper staat tweede reserve voor de WK afstanden en het WK sprint. Hij verzekerde zich afgelopen weekend wel van deelname aan de World Cup in Berlijn, waar hij de 500 en 1000 meter zal rijden. 

Teruglezen wat er allemaal gebeurde tijdens het NK Allround & Sprint? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan