Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 23 feb 2017

Dilemma's met Margot Boer: 'Koken is niet mijn ding'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers met grote en kleine dilemma's. Zo leren we de schaatsers pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Margot Boer.

Foto : Soenar Chamid

Bio
Naam:
Margot Boer
Geboortedatum: 07-08-1985
Geboorteplaats: Leiderdorp
Team: Gestopt in 2016
Specialiteit: Sprint
Opmerkelijk: Boer was bij de Olympische Spelen van Sotsji de allereerste Nederlandse sprintvrouw ooit die een medaille won op de 500 meter.
Twitter: @Margotboer
Instagram: @boermargot

Dilemma's
500 of 1000 meter
"Van jongs af aan eigenlijk altijd de 1000 meter. Dat vond ik de mooiste afstand, maar op de Olympische Spelen van Sotsji was ik het meest blij met mijn bronzen medaille op de 500 meter. Misschien omdat het mijn eerste olympische medaille ooit was. Dat maakte het extra bijzonder."

1x of 2x 500 meter
"Twee keer. De uitslag is vaak voor een groot deel afhankelijk van de baan waarin je start. Een goede loting kan het resultaat heel erg beïnvloeden. In mijn ogen is de competitie bij één omloop niet helemaal fair. Ik zou een voorstander zijn van twee 500 meters (net als Rintje en Gerard), waarbij de snelste tijd telt. Op die manier wordt het voor de kijker nog mooier."

WK Afstanden of WK Sprint
"WK Sprint. Ik ben een voorstander van een klassement. Dat vind ik mooier, omdat je op meerdere afstanden goed moet zijn."

Lang opblijven of vroeg naar bed
"Ik ben niet zo heel goed in lang opblijven, dus liever wat vroeger naar bed. Als het gezellig is, kan ik het ook weleens laat maken, maar over het algemeen lig ik er wat vroeger in dan de meeste mensen. Dat hoort een beetje bij mijn ritme."

Spreken of zwijgen
"Zwijgen. Dat past meer bij mij. Ik ben een rustig persoon. Misschien is zwijgen niet het goede woord. Het is meer luisteren en observeren."

Zelf koken of uit eten
"Uit eten! Koken is niet mijn ding, ha. Thuis zijn de rollen duidelijk. Mijn vriend is vaak degene die kookt. Ik vind het prima om alles op te ruimen. Of mijn vriend een beetje kan koken? Zeker. Ik vind het vaak erg lekker."

Bier of wijn
"Wijn. Bier vind ik niet te drinken. Meestal drink ik een witte wijn, maar bij sommige hapjes is een rode ook weleens lekker."

Studeren of schaatsen
"Oei. Op dit moment studeren. Om eerlijk te zijn, ben ik de laatste tijd niet zo vaak meer op de ijsbaan te vinden. Ik mis het schaatsen ook niet zo erg. De wedstrijden absoluut niet. Het leventje als schaatsster vond ik wel leuk. Ik haalde bijvoorbeeld veel plezier uit de trainingen."

Pasta of pannenkoeken
"Pannenkoeken is een van de weinige dingen die ik zelf maak. Dat vind ik dan wel weer leuk, maar ik ga toch voor pasta. Dat vult goed. Mijn vriend en ik eten niet zo vaak pannenkoeken."

Hond of kat
"Ik heb thuis altijd een kat gehad. Daar heb ik gewoon meer mee. Je hebt wat meer vrijheid, omdat katten zichzelf ook wel kunnen redden. Je hoeft ze niet steeds uit te laten. Een hond kost wat meer tijd en dat heb ik vaak niet."

Facebook of Twitter
"Facebook. Dat vind ik makkelijker. Tijdens mijn actieve schaatscarrière was ik vaak de laatste van de ploeg die iets op Twitter plaatste, dat ik dacht: laat maar. In de meeste gevallen retweet ik dingen. Dat kost niet zo veel moeite."

Margot Boer of Luiza Zlotkowska in de atletencommissie van de ISU
"Ha! Dan ga ik voor Luiza Zlotkowska. Zij heeft gewonnen. Het is jammer, maar de atleten hebben gekozen. Zij zijn degene die je moet vertegenwoordigen, dus als zij liever haar hebben, heb ik daar vrede mee. Het was een mooie kans voor me geweest, maar nu mag zij het doen. Ik wens haar heel veel succes. Slapeloze nachten heb ik er zeker niet van gehad. Er zullen in de toekomst nog vaker van dit soort dingen op mijn pad komen. Daar ben ik zeker van."

De ijshal in Leiden of Thialf
"De ijshal in Leiden natuurlijk. Daar liggen mijn roots. Het zou superzonde zijn als daar straks geen ijs meer ligt. Ik hoop dat er een nieuwe ijsbaan komt. Thialf is een prachtige baan, maar het is nooit echt mijn thuisbaan geweest."

Series of films
"Series. Ik kijk ook weleens een film hoor, maar bij series word je er vaak helemaal ingetrokken. Dat vind ik leuk. Ook hoef je niet zo lang te blijven zitten. Dat scheelt. Ik ben op dit moment Prison Break aan het terugkijken. Ik heb ooit het eerste seizoen gezien, maar het vervolgens nooit afgekeken. Op televisie ben ik fan van The Big Bang Theory."

Zomer of winter
"Dat vind ik een lastige. Als er in de winter sneeuw ligt, maar het zonnetje schijnt, vind ik dat prachtig. Maar van een warme zomerdag kan ik ook genieten. Zolang het maar niet regent. Daar heb ik een hekel aan."

Boek of tijdschrift
"Momenteel is het vaak een studieboek, ha. Ik ben geen grote lezer. Op vakantie vind ik het vaak wel leuk."

Dilemma's op donderdag 10: Chris Huizinga
Dilemma's op donderdag 9: Suzanne Schulting
Dilemma's op donderdag 8: Anice Das
Dilemma's op donderdag 7: Gary Hekman
Dilemma's op donderdag 6: Thomas Kennes
Dilemma's op donderdag 5: Niels Mesu
Dilemma's op donderdag 4: Melissa Wijfje
Dilemma's op donderdag 3: Yvonne Nauta
Dilemma's op donderdag 2: Thomas Krol
Dilemma's op donderdag 1: Jouke Hoogeveen


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan