Tickets
Shop
Nieuws 10 dec 2017

KNSB Cup 4 en Regiocompetitie Noord-oost verreden in Thialf

Afgelopen weekend stond er in Thialf weer een boordevol programma te wachten op de Nederlandse shorttrackers. Zaterdag werd de vierde wedstrijd in de KNSB Cup verreden en op zondag mocht Regio Noord-oost los in Heerenveen.

Foto : Justin van Zutphen

Een groot deelnemersveld ging zaterdag van start op de 500 meter. Daarbij liet ook een groot deel van de nationale shorttrackselectie hun neus zien, zij pakten de wedstrijd in Heerenveen nog snel even mee voor vertrek naar een zonnig trainingskamp op Lanzarote. 

In de A-divisie trok Itzhak de Laat aan het langste eind. De schaatser uit Leeuwarden hield teamgenoten Daan Breeuwsma en Dylan Hoogerwerf achter zich. Dennis Visser en Leon Bloemhof (RTC Noord/Wadro) vergezelden hen in de A-finale, maar hadden het nakijken. Voor Bloemhof toch een opsteker: hij liet zich in de finale gelden met een paar mooie inhaalacties en kon zich eindelijk weer meten met zijn collega's uit de nationale selectie.

B-divisie
In de B-divisie werd vrij verrassend gewonnen door Teun Boer. De schaatser uit Nijmegen, trainend bij RTC Dordrecht, wist zijn schaats als eerste over de finishlijn te duwen in een finale met zes rijders. Door een valpartij van teamgenoten Niels Kingma en Robin van Riet (RTC Noord/Wadro) was de weg naar de overwinning vrij voor Boer. Yara van Kerkhof hield zich prima staande tussen de heren en werd vierde. Rianne de Vries kwam tot een derde plaats in de B-finale, wat haar naar plaats negen in het klassement bracht.

C-divisie
SVU'er Zeno de Boer liet zien dat hij het gehele jaar al in een goede vorm steekt. In de finale troefde hij Jenning de Boo (Trias/Gewest Friesland), Tineke den Dulk en Erika Lindgren (beiden RTC Noord/Wadro) af.

In het ochtendprogramma werd er ook in de overige divisies keihard gestreden, klik hier voor de uitslagen.

Regionale competitie Noord-oost
Voor de regionale schaatsers uit Noord-oost stond zondag alweer de derde wedstrijd op de agenda. Na competities in Leeuwarden en Enschede stonden de rijders van Trias, GO, STG en thuisploeg SCT nu aan de start in Thialf. Maar liefst 92 jeugdige shorttrackers lieten prachtige races zien over 222, 333 en 500 meter.

Met name voor de oudere pupillen in divisie A was dit weer een mooie kans om het StarClass-limiet te halen (jongens onder de 55 en meisjes onder de 57 seconden). Zes rijders waren daartoe in staat, en mogen daardoor meedoen aan de StarClass van 19-21 januari in het Duitse Rostock. De finale van de regionale competitie wordt op 28 januari in Groningen verreden.

Klik hier voor de volledige uitslagen

Veiligheid
Ook was er dit weekend een ingelaste bijeenkomst over de veiligheid binnen het shorttrack. Naar aanleiding van recente valpartijen in Oberstdorf en Davos hebben een aantal ouders samen met de sectie shorttrack een bijeenkomt opgestart om samen met shorttrackers en hun coaches te brainstormen over de veiligheid tijdens wedstrijden. Later meer. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan