Tickets
Shop
Nieuws 24 mei 2016

Waarland stapt in als organisator KNSB Marathon Cup

Noordkop Skating en IJsclub Waarland hebben de organisatie van een van de openstaande KNSB Marathon Cup-wedstrijden op zich genomen. Op 3 juli zal de zesde wedstrijd uit de competitie in Noord-Holland worden verreden, over een parcours van anderhalve kilometer door het dorp.

Foto : Neeke Smit

De clubs zouden sowieso al voor de organisatie van het Gewestelijk Kampioenschap marathon voor pupillen en kadetten en de Oomssport Skeelercup zorgen, maar kregen via Gé Wijnands, de organisator achter de Oomssport Skeelercup te horen dat er ook nog behoefte was aan een locatie voor de nationale marathon. "Toen dachten we eigenlijk; waarom ook niet?", vertelt Arie Jan Brommer van Noordkop Skating. "Vanuit de bond kwam er ook bericht om dit te continueren, dus dit is wel een kans", vervolgt hij.

Op de wedstrijddag zal er dan ook afgetrapt worden met de wedstrijd voor pupillen en kadetten en de Oomssport Skeelercup, waarna het de beurt is aan de lokale jeugd voor een toertochtje door het dorpscentrum. De nationale toppers sluiten af met de marathonwedstrijd. "Dit is goed voor de sport in de omgeving. De jeugd ziet dan ook hoe leuk skeeleren is en het zorgt voor meer publiek."

De organisatie heeft zo'n zestig vrijwilligers nodig en hoopt rondom het parcours ook nog wat extra's te kunnen organiseren. "Er is een springkussen aanwezig en natuurlijk proberen we om kraampjes met skeelerspullen te plaatsen en vragen we een café aan het parcours om te zorgen voor wat muziek. Als het maar een feestje wordt! De eerste keer is natuurlijk heel veel werk, maar in de toekomst moet een marktje bijvoorbeeld te realiseren zijn."

Multidisciplinair

Noordkop Skating bestaat pas sinds een jaar. De vereniging organiseert droogtrainingen, er wordt gefietst, geskeelerd en geschaatst op de langebaan en shorttrack. "De sfeer is echt heel leuk. We richten ons veel op techniek zoals de double push, maar doen ook spelletjes voor wendbaarheid met bijvoorbeeld hockeysticks. We zijn multidisciplinair, precies zoals de KNSB dat graag ziet", luidt het.

Zoals de naam van de club al doet vermoeden wil de club het gehele noorden van Noord-Holland bedienen en zijn ze niet plaatsgebonden. En dat lijkt goed uit te pakken. "Het gaat schrikbarend goed eigenlijk. We krijgen veel aanmeldingen bij de jeugd, maar bijvoorbeeld ook veel volwassen vrouwen."

Brommer is zelf een enthousiast meeskeelerende trainer bij de club en heeft in het verleden mannen als Jan Blokhuijsen en Koen Verweij op de wieltjes gekregen. "Stel dat het bij hun in het trainingsprogramma past zou het natuurlijk geweldig zijn als zij mee zouden willen doen aan de wedstrijd, ze komen hier toch vandaan."

Ook sponsoren zijn volgens het bestuurslid bij gewest Noord-Holland/Utrecht nog van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden via noordkopskating.nl en mogen op locatie reclame uitingen en een feestelijk ontvangst verwachten. "En nu nog hopen op mooi weer, dan kan iedereen lekker buiten langs het parcours komen zitten."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan