Tickets
Shop
Nieuws 12 feb 2016

Visser: 'Publiek geeft mij extra energie'

Shorttracker Dennis Visser bereikte in Dordrecht voor de tweede keer in zijn carrière de finalerondes. De 20-jarige Fries haalde extra energie uit het fanatieke thuispubliek.

Foto : Sander Chamid

Visser dwong het in de tweede voorronde van de 1000 meter zelf af. De jonge shorttracker pakte al vroeg de leiding. “Ik startte over iedereen heen en ben gaan bouwen. Het was een sterke race, dus ik dacht dat er nog wel iemand overheen zou komen.” 

De Brit Richard Shoebridge en de Canadees Patrick Duffy konden echter geen actie meer maken en dus gleed Visser als eerste over de streep. “Het gaf me energie dat het vol zat. Iedereen is voor je aan het schreeuwen, dat geeft extra kracht en motivatie.” Met zijn race op de kilometer zette Visser zijn beste race neer in een wereldbeker. “In Nagoya was ik door met een derde snelste tijd, nu heb ik er zelf voor gevochten.”

De kwartfinales zaterdag zijn van een ander niveau en het betekent een nieuwe uitdaging voor Visser. “Het wordt in ieder geval een pittig ritje. Het zal uitverkocht zijn en iedereen juicht voor je. Dat geeft mij extra energie om goed te schaatsen.”

Valpartij Knegt heftig

Visser schaatste ook in de relay, waarin Knegt hard tegen het ijs ging en per brancard het ijs moest verlaten. “Ik weet niet precies wat er aan de hand is, maar het zag er heftig uit”, was Visser na de wedstrijd nog onder de indruk. De jonge shorttracker had net zijn laatste rondes geschaatst en zag de valpartij gebeuren. “Sjinkie maakte een hele mooie inhaalactie, hij stapte in het begin van de bocht binnendoor.”

Jack Whelbourne gaf zich namens de Britse ploeg echter niet zomaar gewonnen. “Jack legde een hand op de heup van Sjinkie, waarna hij achterover ging.” Die val was eigenlijk niet het probleem, erger was dat de Brit vervolgens bovenop Knegt in de boarding smakte.

Of Knegt dit weekend nog in actie komt is onzeker, hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis. “Ik zie het somber in”, aldus Visser. Mocht Knegt niet meer op het ijs komen, dan wordt het op de relay een stuk lastiger voor de mannenploeg. “Ik hoop dat Sjinkie herstelt is, anders missen we onze slotrijder.”

Lees alles over de World Cup in Dordrecht op onze speciale pagina.

 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan