Tickets
Shop
Nieuws 15 apr 2016

Team Port of Amsterdam debuteert in skeelerpeloton

Team Port of Amsterdam zal dit jaar voor het eerst in actie komen in het skeelerpeloton. De ploeg is ontstaan door de fuserende ploegen van De Duurzame skaters, die vorig jaar hun debuut in de nationale marathoncompetitie maakte, en het schaatsteam Haven Amsterdam / SKITS. De stichtingen van deze ploeg zijn samengevoegd, omdat de voorzitter en veel rijders bij beide ploegen homogeen waren.

De samenwerking zorgt ervoor dat veel rijders zowel in de zomer als in de winter voor Team Port of Amsterdam zullen gaan rijden. Net als vorig seizoen zal de formatie zowel in het A als B peloton te bewonderen zijn. Erik Valent, Bart van der Vlugt, Kevin Floris en Johan Hendriks starten in de hoofdmacht van het skeeleren. Cas van Trierum, Christoffel Hendriks, Paul Mountaban en Tijs van der Steen zullen bij de B rijders skeeleren deze zomer.

Voorzitter Guus Heijnen is blij met deze ontwikkeling. “Naast de volledige dames en heren opleiding in het marathonschaatsen nemen we nu ook het skeeleren op in de organisatie. Mijn skeelerploeg 'De Duurzame Skaters' heeft twee jaar goed gepresteerd maar stopt nu als aparte ploeg. Dat vaarwel zeggen doet uiteraard een beetje pijn, maar de nieuwe situatie is uiteindelijk voor iedereen beter.”

Het gehele schaats en skeelerteam zal ook in de winter verder gaan met de naam Port of Amsterdam/SKITS.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan