Tickets
Shop
Nieuws 16 nov 2016

Scholieren schaatsen voor schoon drinkwater

De leukste schaatsactie van het jaar is weer gestart. Plan Nederland, Water for Life en de KNSB organiseren wederom de landelijke actie Schaatsen voor Water, waarbij duizenden scholieren in heel Nederland hun schaatsen aantrekken en zoveel mogelijk rondjes rijden om geld in te zamelen voor veilig drinkwater in Malawi.

De officiële kick-off was op 15 november in Breda en tot en met 25 november gaan duizenden kinderen op ijsbanen in heel Nederland schaatsen voor het goede doel. Het geld dat hiermee wordt opgehaald is bestemd voor water- en sanitatieprojecten op basisscholen in Malawi.

Hans Kool van de KNSB is blij dat de schaatsbond weer betrokken is bij de actie Schaatsen voor Water. “Plan Nederland zorgt op deze manier elk jaar weer voor meer watervoorzieningen in Afrika, daar staat de KNSB natuurlijk graag achter. Hoe mooi is het dat daarmee ook zo’n 20.000 nieuwe kinderen plezier beleven aan het schaatsen. Zowel op het ijs als in de les op school maken ze kennis met de sport en dragen daarmee ook bij aan betere leefomstandigheden in Malawi.’”

Lespakket

Plan Nederland, Water for Life en KNSB hebben een lespakket ontwikkeld over drinkwaterproblematiek in Afrika met informatie over schaatsen als sport en tips voor een goede voorbereiding op de actie. Gezondheid is hierbij een belangrijke schakel: veilig drinkwater is essentieel om gezond te zijn en te blijven, maar voldoende bewegen is dat ook. Mede dankzij de samenwerking gaan er de komende weken ongeveer 20.000 kinderen schaatsen om geld in te zamelen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan